Rowan Atkinson új Mr. Bean filmet tervez

Kedvenc idegesítő idiótánk egy harmadik mozifilmben is felbukkanna, sőt, úgy néz ki, hogy a Fekete Vipera is folytatást kap.

A 90-es években nálunk is népszerű volt a mulya, motyogós és igazi szemétláda kisember, Mr. Bean sorozata. Rowan Atkinsonra mintha ráöntötték volna a szerepet - és ki is hozta belőle a maximumot, ezért aki nem rajong a sajátos, gonoszkodó humoráért, az legszívesebben a pokol fagyott fenekére küldené. Valahogy többnek tűnik, pedig mindössze 15 rész készült, és ebből az egyik afféle best of-jellegű összeállítás, önálló kerettörténettel.

 

Később egy rajzfilmsorozatban folytatta a csetlést-botlást a derék úr  (amit Magyarországon készítettek a Varga Stúdióban), moziban pedig kétszer bukkant fel: egyszer Amerikába látogatván tette tönkre a Whistler anyja című híres festményt, másodjára pedig nyaralni ment.

Úgy tűnt, Mr. Bean karrierje ezután véget is ért. Rowan Atkinson még eljátszotta a szerepet a 2012-es Londoni Olimpia nyitóceremóniáján, de ez már csak afféle kedves hakni volt. Most azonban úgy tűnik, szívesen genyózna még egy film erejéig - árulta el a Daily Starnak a most 62 éves Atkinson, mert kíváncsi rá, hogyan tengeti öreg napjait Mr. Bean.

Már össze is dugta a fejét a karakter társalkotójával, az Igazából szerelem és a világ egyik legszebb sírós filmje, az Időről-időre író-rendezőjével, Richard Curtis-szel, és támadt is egy “nagyon vicces” ötletük.

Atkinson azt is elmondta, hogy a Fekete Vipera folytatását is fontolgatja, de mivel a sorozat az évtizedek alatt kultikussá vált, ügyesen kell csinálnia, mert a közönségnek elég nagyok az elvárásai. (via The Movie Network)