Russell Crowe újabb Marvel-filmben kapott szerepet

A Sony által gyártott Kraven, a vadászban játszik majd Aaron Taylor-Johnson oldalán. A J.C. Chandor (Krízispont, Egy durva év) rendezésében készülő produkció jövő januárban érkezik.

A korábban több képregény-adaptációban is (Ha/ver, Kick-Ass 2., Bosszúállók: Ultron kora) szerepet vállaló Taylor-Johnson (akit a John Lennon – A fiatal években, a Vadállatokban, a 2014-es Godzillában, a Tenetben és a King's Man – A kezdetekben is láthattunk) tavaly írt alá egy több filmre szóló szerződést a Sonyval, amelynek értelmében több produkcióban is eljátszhatja a címszereplő antihőst. Az első filmet 2023. január 13-án mutatják be.

A fiatal színészhez most az Oscar-díjas Russell Crowe csatlakozott, róla azonban még nem lehet tudni, hogy melyik karaktert fogja alakítani, mivel a stúdió a sztori minden egyes részletét a legnagyobb titokban tartja. Annyi szivárgott csak ki, hogy a szereplőgárda legtöbb tagja Kraven valamely családtagját formálja majd meg.

Russell Crowe 2019-ben A legharsányabb hang premierjén. Forrás: Jamie McCarthy / Getty Images


A Pókember egyik legveszélyesebb ellenségeként ismert vadász karaktere 1964-ben debütált a The Amazing Spider-Man (képregény-)sorozatban, és a Pókembert is megalkotó Stan Lee és Steve Ditko hozták létre. Az orosz származású figura azzal akar a világ legnagyobb vadászává válni, hogy kitűzi maga elé a célt: levadássza Pókembert. Az 1987-ben megjelent Kraven utolsó vadászata című képregényfüzetben ehhez meglehetősen közel is kerül. (A képregényről itt, a karakterről itt tudhatunk meg további részleteket.)

A közelgő Kraven-filmek a Pókember filmes jogait birtokló Sony stúdió azon törekvéseit erősítik, melyek szerint a Marvel-moziverzumhoz hasonló univerzumot építsenek, nagyrészt a hős ellenfeleire alapozva. Ez a Sony-féle Marvel Univerzum, amelynek eddig a Venom-filmek képezték a részét, áprilisban viszont jön a Jared Leto főszereplésével készült Morbius, Dakota Johnson pedig – ahogy arról nemrégiben beszámoltunk – hamarosan Madame Web (Madame Necc) szerepében debütálhat. A Kraven, a vadász előtt egyébként Russell Crowe-t

egy másik Marvel-adaptációban is láthatjuk, hiszen ő játssza majd Zeuszt a Taika Waititi által rendezett Thor: Szerelem és mennydörgésben, amit idén júliusban mutatnak be a mozik.


(via The Hollywood Reporter)