Sokat kell még várnunk a Sikoly rebootra

Miközben a Paramount Pictures három filmjének premierjét egy egész évvel elhalasztotta, végre döntöttek a jelenleg készülő Sikoly reboot bemutatójáról.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Sikoly című 1996-os horrorfilm újraindítását az Aki bújt című horrorkomédia alkotópárosa, Matt Bettinelli-Olpin és Tyler Gillett fogja megvalósítani. A Gale Weatherst alakító Courteney Cox nemrégiben hivatalosan is bejelentette, hogy újra eljátssza a kotnyeles tévés időjóst, ahogy a színésznő volt férje, a naiv Dewey Riley seriffet megformáló David Arquette visszatérésére is lehet számítani.

A Zodiákus és A függetlenség napja: Feltámadás forgatókönyvírójaként ismert James Vanderbilt és Guy Busick (Pokoli paradicsom, Aki bújt) scriptje alapján készülő rebootot még az idén elkezdik forgatni az észak-karolinai Wilmingtonban. A Paramount Pictures mostani bejelentése szerint viszont csak 2022. január 14-én fogják bemutatni (ez a Martin Luther King születésnapjához kötődő nemzeti ünnep hétvégéjének a kezdete az Államokban).

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

@screammovies @spyglassmediagr @paramountpics

Courteney Cox (@courteneycoxofficial) által megosztott bejegyzés,

A Sikoly feltámasztásáról egyébként először 2018 szeptemberében lehetett hallani: akkor még Jason Blum, a Blumhouse Productions (Boldog halálnapot!, Tűnj el!) vezetője tervezte rebootolni, a Tudom, mit tettél tavaly nyáronnal egyetemben. Blum azonban azóta inkább az új Halloween filmek sorozatgyártásával van elfoglalva, így a Splyglass Media Group csapott le a Weinstein Company (a szexuális zaklatás miatt bebörtönzött Harvey Weinstein cége) csődje miatt felszabaduló jogokra.

A stúdió azt is bejelentette, hogy három filmjük premierjét egy teljes évvel elhalasztják: a Snake Eyes című G.I. Joe spin-off idén október 23-ról 2021. október 22-re, a Clifford the Big Red Dog című családi film idén november 13-ról 2021. november 5-re, az új Paranormal Activity darab pedig 2021. március 19-ről 2022. március 4-re tolódik. Ennek értelmében a Paramount következő bemutatója Eddie Murphy nagy visszatérése, az Amerikába jöttem 2. lesz, december 18-án.


(via Variety)