Stallone úgy érzi, csúnyán elcsaklizták tőle a Rocky-jogokat

Ő írta meg a bokszlegenda sztoriját, ő játszotta el 8 filmben. Nélküle nem lesz se folytatás, se előzménysorozat!

Sylvester Stallone a napokban terjedelmes interjút adott a Variety magazinnak, ahol többek között arról is beszélt, hogy lesz egy újabb Rocky-film, sőt, egy Rocky tévésorozat is, ami a legendás bokszoló fiatal éveit mutatja majd be. A 73 éves sztár szinte már úgy szereti Rockyt, mintha egy olyan rokona lenne, akivel együtt nőtt fel:

Rocky olyan, mintha a testvérem lenne. Az ő hangja az egyetlen olyan hang, amin anélkül szólalhatok meg, hogy nevetségessé, idiótává, mesterkéltté vagy szentimentálissá válnék. Rocky nem tudja befogni. Csak dumál és dumál mindaddig, amíg ki nem köpi a belét. Persze ha forgatókönyvíróként sokszor csinálok ilyesmit, akkor ezek a szavak könnyen elveszhetnek. De Rocky szavai mindig aktuálisak voltak, és mivel az ő szavai elég hangosak, amellett persze, hogy naivak és illedelmesek, odafigyelsz rá. Rocky mindig is kimondhatott olyan dolgokat, amiket más filmes karaktereim sohasem.

Stallone emellett azért arról is beszélt, hogy nem mindig volt ilyen felhőtlen a viszonya ezzel a karakterrel és a Rocky filmek készítőivel. Az 1979-es Rocky 2 után például ügyvédhez fordult, hogy segítsen neki elintézni: kapjon minden egyes olyan termékből részesedést, ami Rockyhoz kötődik, hiszen ő írta a két film forgatókönyvét is – ő maga Rocky. A válasz azonban az volt erre, hogy ilyet nem szokás csinálni, viszont bele lehet venni a szerződésébe, hogy ezeken a jogcímeken magasabb gázsit kér a Rocky 3-ért. Stallone a Rocky 4 sikere után is az asztalra csapott, és részesedést kért volna a Rocky franchise-ból, ami ekkoriban már nem kevés pénzt termelő akciófigurákat, videojátékokat és egyebeket jelentett.

Titeket egyáltalán nem zavar, hogy én írtam meg minden egyes szót, én koreografáltam minden egyes bunyót, mindvégig hűséges voltam hozzátok, reklámoztam és rendeztem, de még csak 1 százalékos részesedésem sincs, amit a gyerekeimre hagyhatnék?

Stallone kálváriája egyébként nem oldódott meg a Rocky 4 óta sem: a fiatal éveiben naivan aláírt szerződések miatt most sem az övé a Rocky franchise, csak van annyira jó viszonyban a brand tulajdonosával, hogy ő írhatja meg az újabb Rocky-produkciók forgatókönyvét, rendezhet, producerkedhet és a karaktert is ő alakíthatja. (via IndieWire)