Super Mario beléphet a milliárdosok klubjába

Bődületes nagy siker a Super Mario-rajzfilm.

A Nintendo-adaptációnak a remek nyitás után sikerült minden idők hetedik legnagyobb második hétvégéjét produkálnia (a belföldi bevételeket számolva) 92,5 millió dollárral.

Az első hétvégéhez képest ez mindössze 37 százalékos visszaesés, és ezzel a Top Gun:Maverick, a Shrek 2. és a Jégvarázs 2. mögött a negyedik legjobb második hétvégét produkálta a 100 millió dollárral nyitó filmek mezőnyében.

A tengerentúlon is hasonlóan jó számokat hoz az adaptáció. Hétfőn átlépte a 700 millió dolláros jegybevételt világszerte, így a nagy kérdés már csak az, hogy Super Mario milyen gyorsan csatlakozik az egymilliárd dolláros klubhoz a globális bevételeket illetően. A világjárvány utáni korszakban mindössze a harmadik film lesz, amely eléri ezt a mérföldkövet a Pókember: Nincs hazaút (1,92 milliárd dollár) és a Top Gun: Maverick (1,49 milliárd dollár) után, és egyelőre nem tudni, hogy hol lesz a végállomás. Az eddig 1 milliárd dollárt átlépő kilenc animációs film listáját a Jégvarázs 2. (1,45 milliárd dollár) vezeti, a Jégvarázs első része (1,28 milliárd dollár), a Hihetetlen család 2. (1,24 milliárd dollár) és a Minyonok (1,16 milliárd dollár) előtt.

A Super Mario már eddig is számos rekordot megdöntött, a hosszú húsvéti hétvége alatti debütálásakor a Jégvarázs 2.-t megelőzve minden idők legnagyobb globális animációs nyitását tudhatja magáénak, és a Hihetetlen család 2. mögött a második legjobb hazai nyitást produkálta.

A magyar mozikban már 142 ezer néző felett jár a film, és csak 45%-kal csökkent a forgalma az első hétvégéhez képest.

A Port kritikusa is rajongója lett a filmnek, ezt írta róla a cikkében:

A Mario-mozifilm félig olyan, mint egy profi Disney-rajzfilm, az ugrálós jelenetek pedig annyira jól visszahozzák a Nintendo-játékokat, hogy a néző akaratlanul is a kontrollerért nyúlna, a másik irányba terelve Mariót! Aki tehát akár egyszer is ugrált már semmiben lebegő téglafalakon, aranypénzeket és varázsgombákat rejtő kérdőjeleket fejelgetve, tekikatonákat és tüzes golyókat kerülgetve, vigyorgó ágyúlövedékek elől menekülve, imádni fogja ezt a filmet!   

Via: THR