Sylvester Stallone szerint ez a legrosszabb film az univerzumban

Ráadásul ő a főszereplője.

Bár Sylvester Stallonét úgy ismerjük, mint a Rocky- és a Rambo-franchise ünnepelt sztárját, volt pár sikertelen próbálkozása is a pályája elején. Emlékszel rá, hogy olyan filmekben is feltűnik, mint Woody Allen Banánköztársasága, vagy Robert Altmantól a M.A.S.H.? A sikert és az ismeretséget az első Rocky-film hozta el neki 1976-ban, amelynek nem csak főszereplője, de a forgatókönyvírója is ő volt. Ezután szinte töretlen a pályája, ám van egy műfaj, amiben sosem sikerült megvetnie a lábát. 

Bár a kilencvenes években már elismert hollywoodi akcióhősnek számított, az 1990-ben bemutatott Rocky V. után (amely hatalmas kasszasiker volt) a vígjátékok felé fordult. 1991-ben mutatták be az Oscart, amely annak idején hatalmas bukás volt: a nézők és a kritika is utálta, ráadásul Stallonét Arany Málnára jelölték a Legrosszabb színész kategóriában. A film kereskedelmi szempontból is bukás volt. Egy évvel később a színész mégis egy vígjátékban tűnt fel ismét.

Az 1992-es Állj, vagy lő a mamám! főszerepére Stallone azután írta alá a szerződést, hogy tudomására jutott, hogy az akciófilmek másik ünnepelt sztárja, a nagy riválisa, Arnold Schwarzenegger is érdeklődik a szerep iránt. Ám évekkel később, 2017-ben Schwarzenegger elárulta, hogy az egészet csak megjátszotta, és az volt a célja, hogy Stallonét a “borzasztóan rossz” forgatókönyv felé terelgesse. Miként meséli:

“Elolvastam a forgatókönyvet: szörnyen rossz volt. Én is csináltam már olyan filmeket, amiket lehúztak a vécén, amik rosszak voltak, de ez borzasztóan rossz volt. Szóval bementem a stúdióhoz – ez a rivalizálásunk alatt volt –, és azt mondtam magamnak: Kiszivárogtatom, hogy nagyon-nagyon érdekel a forgatókönyv. Tudom, hogy működik ez Hollywoodban. Aztán rengeteg pénzt kértem. Erre azt mondták: adjuk oda Slynak, talán olcsóbban meg tudjuk szerezni”.
Forrás: Northern Lights Entertainment

 

Egy héttel később Stallone már alá is írta a szerződést, Schwarzenegger meg röhögött a markában, hogy sikerült behúznia a csőbe. Stallone 2006-ban nyilatkozott az Állj, vagy lő a mamám!-ről, amit a legrosszabb filmjének tart:

“Talán ez az egyik legrosszabb film az egész univerzumban, beleértve azokat a produkciókat, amiket még nem is láttunk. Egy laposféreg is jobb forgatókönyvet tudna írni. Néhány országban – azt hiszem, Kínában – az Állj, vagy lő a mamám!- at hetente egyszer leadták a tévében, és nullára esett vissza a születések száma. Ha hetente kétszer adnák, szerintem húsz év múlva Kína kihalna”.

(via Far Out)