Szász és Köbli ezúttal Kerekes Vicát vetkőzteti le

Kiderült, kik alkotják majd a szerelmi háromszöget Szász Attila rendező és Köbli Norbert forgatókönyvíró első mozifilmjében: Kerekes Vicát Nagy Zsolt és Szabó Kimmel Tamás próbálják majd meghódítani az Apró mesékben.

A szerzőpáros nevéhez olyan filmek fűződnek, mint az 1956-os forradalom után játszódó A berni követ, vagy a Félvilág. Előbbiben a Kulka Jánost túszul ejtő forradalmárok egyikeként Szabó Kimmel már dolgozott a két alkotóval. Kerekes Vica Nagy Zsolttal a Filmszeretők című sorozatban alkot egy párt, Köbli Norberttel azonban épphogy elkerülték egymást a rövidfilmekből álló Couch Surfben.

 

Szász és Köbli a tucat nemzetközi fesztiváldíjjal elismert Félvilág alkotógárdájának jó részét is magával vitte új produkciójába: az operatőr Nagy András, a díszlettervező Valcz Gábor, a jelmeztervező Szakács Györgyi, a vágó pedig Hargittai László lesz. A tervek szerint 2018 őszére mozikba kerülő Apró mesék producere Lajos Tamás, gyártója a Film Positive Productions. A forgatás jelentős részere a tervek szerint jövő ősszel kerül sor. A gyártására 484,25 millió forint támogatást szavazott meg a Filmszakmai Döntőbizottság.

Szász és Köbli korábbi közös munkáival ellentétben itt nem valós eseményeket dolgoztak fel, hanem kitalált történet alkotja a romantikus thriller alapját. A történelmi környezettől azonban nem szakadtak el: az Apró mesék 1945-ben, a II. világháború utáni hónapokban játszódik Magyarországon. A történet főszereplője egy szélhámos, aki ezt a kaotikus és bizonytalan időszakot próbálja kihasználni, míg egy váratlan találkozás örökre megváltoztatja az életét. A film az alkotók szándéka szerint egy feszült, fordulatos és izgalmas történelmi thriller lesz, amelyben fontos szerepet játszik egy szerelmi szál is.

Magáról a történetről egyelőre nagyon szűkszavúan nyilatkoznak az alkotók, az Origónak azonban annyit sikerült kiderítenie, hogy Kerekes Vicának több szexjelenete is lesz a filmben.