Színészek, akik a következő szerepükkel érhetnek fel a csúcsra

Íme, a közeljövőben érkező olyan filmek, amelyek fiatal tehetségekből elképesztően nagy sztárt csinálhatnak, vagy sztárokat repíthetnek új dimenziókba – és van olyan is a listán, akit egy szerep újra az egekbe emelhet!

Dwayne JohnsonBlack Adam (2022)

Vitathatatlan, hogy Dwayne Johnson napjaink egyik legnépszerűbb, legsikeresebb színésze, és minden arannyá válik, amihez csak nyúl – vagyis majdnem. Mert megannyi siker ellenére a Sziklának nincs igazán NAGY filmje, egy olyan mű, amire évtizedek múlva is emlékeznek majd, amiből franchise lehet, ami csak az ő nevéhez kapcsolódik, de valahogy mégis túlnő rajta. Ez a film lehet a Jaume Collet-Serra rendezte Black Adam. Nyilván maga Johnson alakítja a DC egyik leghatalmasabb – bár kevésbé ismert – képregényes antihősét, és már most jókora felhajtás van körülötte, pedig a film nálunk csak 2022. október 20-án kerül a mozikba. 


Maga Adam egy ötezer éves teremtmény,

aki egy egyiptomi isten hatalmával bír – és annak dühével is.

A képregényekben ő az Igazság Ligája ellensége, így nyilván csavarni kell a történeten, hogy a Szikla szimpatikus is legyen, meg ne is. A film ellen szól, hogy a mellékszereplők gárdája annyira azért nem erős, egyedül Pierce Brosnan a nagyobb név, de Sarah Shahi, Aldis Hodge vagy Noah Centineo mind nyeretlen kétévesek.

 

Brendan FraserThe Whale

Brendan Frasernek felvitte az isten a dolgát. A színészt sokan eltemették már, hiszen a 2000-es évek után teljesen eltűnt, rosszul öregedett, meghízott (erről korábbi cikkünkben írtunk), de visszatért! Fontos szerepet kapott a Doom Patrol sorozatban, a No Sudden Move című Steven Soderbergh-thrillerben és fél tucat más projektben; hamarosan láthatjuk a Killers of the Flower Moonban, Martin Scorsese megtörtént eseményeket feldolgozó filmjében is, az egész estés Batgirlben pedig lángszóróval gyújtogató gazfickó lesz – de nem ez a nagy durranás. 

Forrás: Cindy Ord/Getty Images


Az a The Whale, vagyis A bálna lesz, Darren Aronofsky (A forrásA pankrátor, Fekete hattyú) filmje, aki Samuel D. Hunter 2012-ben bemutatott színdarabját ülteti át a vászonra. A kritikusok által körülrajongott és komoly díjakat begyűjtött darab főhőse

egy Idahóban élő 272 kilós férfi, aki a világtól elvonulva, a lakásában eszi halálra magát,

miközben meglátogatja az exfelesége, egy fiatal misszionárius és elhidegült, vadóc tinédzser lánya. Ne tessék megijedni, a színész nagyrészt műanyag „kövérjelmezt” visel, nem kellett a szerep kedvéért ekkorára híznia. Mi nagyon várjuk az alakítását; a pontos premierdátumot még nem tudni, de a filmet már leforgatták!

 

Seth Rogen – The Fabelmans (2022)

Seth Rogent a legtöbben a vicces dagi srácként ismerik, aki folyton be van állva, mindig ugyanazt a karaktert játssza, és alig érteni, mit mond, mert folyton röhög és orrhangja van. Pedig Rogen egy nagyon keményen dolgozó producer és író is (és meglepő módon keramikusként is sikeres),

aki játszott már nagyon is komoly szerepeket: például a Steve Jobsban (2015) vagy a gyönyörű, melankolikus Volt egy táncban (2011). 
Forrás: Axelle / Bauer-Griffin / FilmMagic / Getty Images


Most pedig élete alakítása jöhet, hiszen nem más rendezi, mint a nagy Steven Spielberg, aki a saját családja történetét viszi vászonra. A főhős, a kis Sammy javarészt őt magát személyesíti meg, az ő  életét követjük 7 éves korától 18 éves koráig, és Rogen alakítja a kissrác nagybátyját, aki a legnagyobb hatással volt rá – Spielberg életrajza alapján ő volt az, aki felkeltette a figyelmét a filmezéssel kapcsolatban, és segített megtenni az első lépéseket. A főhős édesanyját Michelle Williams játssza, a rokonságban pedig olyan nevek tűnnek még fel, mint Paul Dano, Julia Butters vagy Judd Hirsch – de még David Lynch is kapott egy kisebb szerepet.

 

Cillian Murphy – Oppenheimer (2023)

Christopher Nolan már javában dolgozik Oppenheimer címet viselő új filmjén, ami J. Robert Oppenheimer amerikai atomtudós életét dolgozza fel. Oppenheimert, akit gyakran az atombomba atyjaként emlegetnek, az ír születésű hollywoodi sztár, Cillian Murphy alakítja a grandiózus életrajzi tablóban.

Murphy korábban már többször is dolgozott együtt Nolannel, többek közt a Batman-trilógián, az Eredeten és a Dunkirkön is. 
Forrás: UIP-Duna Film


Sajtóértesülések szerint Florence Pugh a kommunista párttag Jean Tatlockot alakítja, Benny Safdie játssza Teller Edét, a Manhattan-terven dolgozó magyar fizikust, a hidrogénbomba másik atyját. Rami Malek szintén egy tudóst játszik a filmben. Emily Blunt Oppenheimer felesége lesz, míg Robert Downey Jr. állítólag Lewis Strauss kereskedelmi minisztert, Matt Damon pedig a Manhattan-projektet irányító mérnököt, Leslie Grovest alakítja majd. Cillian Murphy eddig is generációja legjobbjai közé tartozott, de ez a szerep még egy szinttel feljebb viheti! A filmet jövő júniusban tervezik bemutatni.

 

Florence PughNincs baj, drágám (2022)

Olivia Wilde legújabb rendezésének sztorija Philip K. Dick írásait idézi: hősei az 1950-es években egy kísérleti, utópisztikus városban, Victoryban élnek, a szigorúan titkos Victory Project résztvevőiként. Az élet tökéletes, a vállalat minden lakó igényét kielégíti. Cserébe csak annyit kérnek, hogy feltétlen elkötelezettséget tanúsítsanak a Victory ügye iránt. Ám a központi karakter,  Alice (korunk legfelkapottabb fiatal brit színésznője, Florence Pugh) egy idő után egyre több furcsaságot vesz észre maga körül, és az idill mögül felvillan valami sötét és baljós – vajon mi a fenét művelnek a városkában, mi rejlik a pompás külső mögött?

Az egész kicsit olyan, mint A stepfordi feleségek (2004) kifordítva, baljósabban;

egyéb szerepekben pedig Chris PineGemma Chan és az énekes Harry Styles, illetve maga a rendezőnő tűnik fel. A film a tervek szerint szeptember 23-án kerül mozikba.


Jessie Buckley
Men (2022)

Alex Garland filmjeiben megéri szerepelni: bár nincs még masszív filmográfiája, eddigi két munkáját – Ex Machina (2014) és Expedíció (2018) – gyakran emlegetik, és mindig szuperlatívuszokban beszélnek róluk. Alicia Vikander részben neki köszönheti, hogy felfedezték, és jó eséllyel hasonló sors vár az ír színész-énekesnőre, Jessie Buckley-ra is a Men bemutatója után. Ő játssza Harpert, aki férje öngyilkossága után vidékre, egy angol kisvárosba megy, hogy megpróbálja elfeledni azt, ami történt; ám bizarr módon mindenki a tragikus eseményre szeretné emlékeztetni, és azt akarják belésulykolni, hogy ő a felelős érte. A kezdeti barátságos üdvözlés után minden férfi valahogy az ellenségéve válik – és minden férfit Rory Kinnear játszik. Bizarr, fekete humorú, rendkívül egyedi alkotás, amit Amerikában május 20-án mutattak be. Remek kritikákat kapott, különösen Buckley, de hazai forgalmazásról nincs hír.


Margot Robbie – Babylon (2022)

Bár az ausztrál színésznőt mostanában inkább az élőszereplős, tényleg jól hangzó Barbie-film kapcsán szokás emlegetni, hasonlóan nagy, ha nem nagyobb durranás lesz a Damien Chazelle-lel forgatott Babylon – annak ellenére is, hogy alig tudni valamit a már leforgatott filmről, amin jelenleg az utómunkálatokat végzik. Annyi biztos, hogy az 1920-as évek végén játszódik, a némafilm végnapjaiban, és a pletykák szerint Robbie a kor egyik legfelkapottabb színésznőjét, Clara Bow-t játssza majd - róla mintázták mellesleg a Betty Boop rajzfilmkaraktert és a The Artist – A némafilmes . A szerepet Chazelle eredetileg kedvenc színésznőjének, Emma Stone-nak szánta, de ő nem ért rá; az egyébként vörös hajú Bow-t alakító Robbie mellett

Brad Pitt, Samara Weaving, Olivia Wilde, Rory Scovel és Lukas Haas is feltűnik a filmben, amelyben Tobey Maguire Chaplint fogja játszani. A Babylon az év végén, december 25-én kerül a mozikba.
Forrás: YouTube

 

Daniel Radcliffe – Weird: The Al Yankovic Story

Lehet, hogy utolsó tételünk kissé furcsán fest, de érdekes módon ez a film több „legjobban várjuk”-listán is szerepel. Az alkotás ugyanis a mai napig rendületlenül népszerű „Weird Al” Yankovic amerikai zenész-parodista életét dolgozza fel, a főszerepet pedig nem kisebb hollywoodi sztár kapta, mint Daniel Radcliffe, aki eszelősen vicces az álbajuszával és a göndör parókájával. Radcliffe eddig is mindent megtett, hogy az emberek már ne Harry Potterként gondoljanak rá, és már vagy tíz éve a lehető legfurcsább szerepeket vállalja el. 



Ott volt például az iszonyatosan bizarr, de nagyon vicces Az ember, aki mindent tudott (2016) – amiben egy vízi hullát játszott – vagy a Talpig fegyverben (2019), amelyben két stukkert csavaroztak a kezéhez. De ez a film lehet a legfurább munkája. Az „el nem mondott igaz történetként” aposztrofált, különleges életrajzi mű forgatókönyvét Eric Appel és maga Al Yankovic írta, és Appel vállalta magára a rendezői és produceri feladatokat is. A produkció premierje várhatóan idén ősszel lesz, de kizárólag a The Roku Channel nevű brit streaming szolgáltatón érhető majd el.

 

(Forrás: WhatCulture)