Tarantino kész az új forgatókönyvével, de új producert akar

Eddig mindig Harvey Weinsteinnel dolgozott, de most a zaklatási botrány miatt inkább másik filmes partnert keres.

Több évtizedes hollywoodi karrierje során Quentin Tarantino most először kényszerül arra, hogy új producert és forgalmazót keressen a legújabb filmjéhez – Harvey Weinstein zaklatási ügye miatt ugyanis nem kér többé a sztárproducer, a Miramax és a The Weinstein Company közreműködéséből. 

Tarantino a saját bevallása szerint végig tisztában volt vele, mit csinál a nőkkel Harvey Weinstein, mégsem tett eleget ahhoz, hogy megállítsa kollégáját és barátját. Tudott arról, hogy Weinstein zaklatta Mira Sorvinót, és arról is, hogy a producer Rose McGowant is letámadta, csak a színésznő egy peren kívüli megegyezés miatt nem csinálhatott ügyet korábban belőle. Tarantino ezeket mindig egyedi esetekként fogta fel, és próbálta eltávolítani magától. Nemrég elnézést kért azért, hogy mindezek mellett folyamatos munkakapcsolatban volt Weinsteinnel.

Fotó: Todd Williamson / Contributor / Getty Images

 

Tarantino új forgatókönyve jelenleg a #9 munkacímet viseli. A Deadline értesülései szerint a Ponyvaregény-hangulatú sztori a Manson banda kegyetlenkedéseit, azon belül is a Sharon Tate-gyilkosságot mutatná be. Roman Polanski 1969-ben meggyilkolt feleségét a pletykák szerint Margot Robbie alakítaná, de szerepelne a filmben Jennifer Lawrence és Brad Pitt is. Sőt, a Tarantinohoz közel álló, névtelen források azt is emlegetik, hogy a rendező direkt beleírt a forgatókönyvbe két olyan karaktert, akiket az alkotófolyamat során végig Samuel L. Jacksonként és Leonardo DiCaprióként képzelt el. (via Indiewiere)