Tarantinónak elég egyedi módszerei vannak, hogy rávegye a színészeket a munkára

Tim Roth árulta el egy interjúban, hogyan győzte meg őt Quentin Tarantino, hogy szerepeljen a Kutyaszorítóban című filmben.

Konkrétan berúgatta a színészt: Roth beleegyezett, hogy találkozzon Tarantinóval és Harvey Keitellel, aki akkor már aláírt egy szerepre a Kutyaszorítóban című filmre, és a produceri teendőkbe is besegített.

Tarantino és Keitel próbálták meggyőzni Roth-ot, de a színész még csak fel sem akarta olvasni Mr. Orange szerepét a szövegkönyvből, mondván, ő nagyon béna szokott lenni a meghallgatásokon.
Kis idő múlva Keitelnek le kellett lépnie, majd Roth és Tarantino fogták magukat, és elmentek egy kocsmába. Megittak pár italt, ezután egy boltba mentek tovább, hogy ott még több alkoholt vegyenek, majd felmentek Roth-hoz. „Ezután tovább győzködött, hogy olvassam fel az egész forgatókönyvet… minden egyes részt tízszer, mert akkor már eléggé ki voltunk ütve” - mondta nevetve Roth. „Hát így kaptam meg a munkát.”

A kapcsolat a színész és a rendező között nem szakadt meg: Roth szerepet vállalt a Ponyvaregényben és az Aljas nyolcasban is.

via Entertainment Weekly