Új feldolgozást kap az erotikus filmek ősanyja, az Emmanuelle, már a főszereplő is megvan

A címszereplőt ezúttal Noemie Merlant alakítja.

Új feldogozás készül a hetvenes évek kultikus erotikus filmjéből, az Emmanuelle-ből. A történet alapja Emmanuelle Arsan azonos című regénye, amely 1959-ben jelent meg először: a középpontjában egy nő és az ő szexuális fantáziái állnak. A könyvből 1974-ben készült először filmváltozat, melyben Sylvia Kristel alakítja a főszereplőt.

Forrás: Pascal Le Segretain/Getty Images

 

A készülő új Emmanuelle-film forgatókönyvét Diwan és Rebecca Zlotowski (Mások gyerekei) jegyzi, a rendezői székben pedig Audrey Diwan ül, akinek eddigi leghíresebb munkája az Esemény, melyet Velencében César-díjjal jutalmaztak, és BAFTA-díjra is jelölték. Az Esemény egy nő történetét meséli el, akinek illegális abortusza volt a hatvanas években.

Ez is érdekelhet

10 érdekesség az erotikus filmek ősanyjáról, az Emmanuelle-ről

Szeptember 28-án lenne 70 éves a holland színésznő, Sylvia Kristel, akinek Emmanuelle Arsan híres erotikus ponyvájából készült film, az Emmanuelle hozta meg a hírnevet 1974-ben. A címszerepet később több folytatásban is eljátszotta.

Tovább

 

A címszereplőt eredetileg Lea Seydoux alakította volna, végül a kritikusok által elismert francia színésznő, Noemie Merlant vette át tőle a szerepet. Merlant többek közt a TÁR című filmből lehet ismerős, amiben Cate Blanchett oldalán játszott.

(via Variety)