Új filmmel rukkoltak elő az Ádám almái készítői - ami tényleg üt!

Újra összeállt a nagy dán csapat, Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Nicolas Bro és persze Anders Thomas Jensen író-rendező, hogy egy újabb gonosz és vicces mesét mondjanak el nekünk.

Miközben azt várjuk, mikor jut el végre hozzánk Mads Mikkelsen legújabb filmje, a Még egy kört mindenkinek (2020), amelyben egy vidám alkesz tanárt alakít, kiderült, hogy a zseniális színésznek van egy MÁSIK legújabb filmje is. A Az igazság bajnokai első előzetese most jött ki, igaz, még csak dánul, angol felirat nélkül, de már azt is tudjuk, miről szól és mikor mutatják be – legalábbis Dániában.

Bár külön-külön is fantasztikus karriert futottak be, két kedvenc dán színészünk, Mads Mikkelsen és Nikolaj Lie Kaas a legemlékezetesebb filmjeiket az író-rendező Anders Thomas Jensennel készítették. A Gengszterek fogadója (2000), a Zöld hentesek (2003), és elsősorban a fantasztikus Ádám almái (2005) felejthetetlen darabok, és most ők hárman újra együtt dolgoznak, kiegészülve a mackós Nicolas Broval. És mire számítsunk: egy nagyon okos, nagyon kegyetlen humorú és rengeteg meglepő fordulatot tartogató szatírára, a brutális külsejű Mikkelsennel. Aki itt egy hivatásos katona, aki sok év után azért tér vissza tini lányához, mert a felesége egy vonatbalesetben meghalt. Csakhogy megkeresi őt egy balfék matekzseni (ez Nikolaj Lie Kaas) és annak két kollégája, akik közlik vele, hogy a baleset nem baleset volt, hanem egy rafinált merénylet, a neje pedig ennek volt mintegy mellékes áldozata. Nem csoda, hogy hősünk kiakad, és bosszúhadjáratára magával cipeli a kockákat is, akiknek nem áll igazán kézre a géppisztoly, viszont sokat beszélnek.

 

Az előzetesből ugyan nem derül ki sok, de megkapjuk a megfelelő hangulatot és a hirtelen haragú, nagy szakállú Mikkelsent és a torzonborz Lie Kaast, aki messziről pont úgy néz ki, mint Seth Rogen – és talán pont ezért kap egy jó nagyot a pofájába főhősünktől. Az előzetes kiegészítéseként egy filmrészletet is kaptunk, amelyből az is kiderül, hogy Mikkelsen attól sem rémül meg különösebben, ha egy stukkert nyomnak a képébe. A filmet Dániában novemberben mutatják be, a Vertigo Média várhatóan 2021 őszén hozza be a filmet Magyarországra. Ki nem hagynánk!