Újabb nyomasztó előzetest kapott Robert Pattinson és Willem Dafoe horrorja

A The Lighthouse-ban egy világítótorony őreit alakítják, akik megőrülnek a tenger mélyén látottaktól – na meg a piától.

A cannes-i és a torontói filmfesztiválon már nagy sikerrel vetítették, itthon először a miskolci CineFesten lesz szeptember 14-én látható Willem Dafoe és Robert Pattinson új filmje, A világítótorony. A nyomasztó fekete-fehér horror főszereplője két 1890-es évekbeli toronyőr, akik eléggé bediliztek attól, hogy idejét se tudják már, mióta vannak összezárva New England viharos partjainál, egy kopár szigeten épült, klausztrofób világítótoronyban, ahol a piázgatás és a történetmesélés az egyetlen szórakozásuk. Az, hogy a toronyőr szakma egyáltalán nem veszélytelen feladat, arra a film legfrissebb előzetese is tökéletesen rávilágít:

Aki az 1890-es év, valamint az őrület és a New England szavak hallatán arra tippel, van némi H.P. Lovecraft-i ihletettség Robert Eggers kétórás kamarahorrorjában, annak alighanem igaza van. Én legalábbis biztos vagyok benne, hogy a fenti előzetesben 0:55-nél látható csáp nem egy ártalmatlan kis polipé, hanem minimum a hajókat mélybe rántó Krákené, vagy valami annál is rondább, óceánmélyi förtelemé! De az is eléggé beszédes nyom a film természetfeletti elemeihez, hogy a stáblista szerint a film harmadik főszereplője Valeriia Karaman, aki egy sellőt alakít a történetben. (via Collider)

Amennyiben értesítést szeretne kapni az olimpiával kapcsolatos Port.hu tartalmakról, kattintson ide és iratkozzon fel az értesítésekhez.

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu