Újabb Star Wars-film jön, ezúttal a Hihetetlen család rendezőjétől?

Brad Bird tökéletes Disney-katona lenne: kétszeres Oscar-díjas rajzfilmes, már rendezett sci-fit is.

Még szinte semmit sem tudni Rian Johnson új Csillagok háborúja-trilógiájáról és az utolsó önálló Star Wars-mozifilmről (ami Obi-Wan Kenobiról fog szólni), máris kiderült, hogy a Disney egy veterán Pixar-főnökkel tárgyal egy újabb Star Wars-film levezényléséről. Brad Bird biztoskezű iparosnak számít a szakmában, ráadásul megszállott geek is, akinek a nevéhez olyan pompás animációk fűződnek, mint A hihetetlen család 1-2 vagy a Ready Player One idején megint reflektorfénybe kerülő Iron Giant (ami itthon valamiért a Szuper haver címet kapta). Ráadásul hús-vér színészekkel is tud bánni, hiszen ő rendezte a Mission: Impossible 4-et, és a a 2015-ös Holnapoliszt is (ami sajnos megbukott a mozikban, pedig nagyon jó kis film).

Brad Bird most a Fandangónak beszélt arról, hogy lényegében biankó csekként felajánlottak neki egy Star Wars-filmet, csak eddig még nem élt a lehetőséggel.

Régről ismerem Kathy Kennedyt, és ismerem George Lucast is. [A Star Wars] egy nagyon szórakoztató univerzum, és ha belegondolok, tényleg nagyon jó lenne felhívni Kathyt, mivel korábban azt mondták, ha van bármi ötletem, ami jól illeszkedne az eddigiekhez, nyugodtan lépjek kapcsolatba velük. Egy hete láttam is Kathyt a folyosón, a Solót vágták össze, de végül nem beszéltem vele. Elég sok ötletem van még, amit nagyon jó volna megcsinálni.

Brad Bird neve egyébként pár évvel ezelőtt komoly szinten felmerült, mint Az ébredő Erő lehetséges rendezője, hiszen J.J. Abrams egyik országos cimborája a Mission: Impossible 4 óta. A rendezőnek azonban egy ponton túl döntenie kellett, hogy az új Star Warst vagy Holnapoliszt forgatja le a Disney-nek, és ő végül az utóbbit választotta. (via Geektyrant)