Újabb szexuális zaklatással vádolták meg Russell Brandet

A bírósági szakaszba lépett mostani eset 2010-ben, az Arthur, a legjobb parti forgatásán történt, amikor a brit komikus már eljegyezte Katy Perryt.

Ahogy arról mi is beszámoltunk szeptemberben,  kiderült, hogy Russell Brand, az ismert brit színész és humorista az elmúlt évek során (2006 és 2013 között) állítólag öt nőt is megerőszakolt, szexuálisan és érzelmileg bántalmazott. Az egyik közülük még csak 16 éves volt a történtek idején (miközben a férfi harmincas).

 

Forrás: Jon Furniss/WireImage/Getty

 

A hetekkel ezelőtt felszínre került zaklatási botrányok után Russell Brand most ismét bekerült a hírekbe: most lépett ugyanis bírósági szakaszba az az ügy, amelyben egy névtelenséget kérő nő szexuális zaklatással vádolja a színészt.

A panaszos, akit a bírósági dokumentumokban Jane Doe néven emlegetnek, múlt pénteken, november 3-án nyújtotta be keresetét a New York-i legfelsőbb bíróságon, és most a Sunday Times című brit lapnak is nyilatkozott. A szóban forgó eset 2010 júliusában történt, a 2011-es Arthur, a legjobb parti című vígjáték forgatása idején (amikor egyébként Brand épp eljegyezte Katy Perry énekesnőt, akivel 2010 végén össze is házasodtak, és egy évre rá a film vörös szőnyeges premierjén is együtt jelentek meg). A nő azt állítja, hogy Russell Brand, aki „ittasnak tűnt, alkoholszaga volt, és egy üveg vodkát vitt magával” a film néhány szereplője és stábtagja szeme láttára bement ugyanabba fürdőszobába, ahol éppen tartózkodott, és bántalmazta őt, „miközben stáb egyik tagja kívülről őrizte az ajtót”. A nő elmondta a lapnak:

Úgy éreztem, hogy kihasználnak, és hogy csak egy tárgy vagyok a pillanatnyi izgalmához.

Hozzátette: azért tartotta titokban egészen mostanáig az esetet, mert félt attól, hogy ha megszólal, a neve feketelistára kerül az iparágban, és tönkremegy a karrierje, mivel a filmforgatásokon azt tapasztalta, hogy a nagy sztárok és a kisebb szerepeket játszó színészek között nincs hatalmi egyensúly.

Ha előálltam volna, és mondtam volna valamit, mondjuk, akár egy produkciós asszisztensnek a forgatáson, mit tettek volna? Kirúgják Russell Brandet, vagy engem rúgnak ki?

Russell Brand, a Warner Bros., az MBST Entertainment, a BenderSpink és a Langley Park Pictures mind alperesek a perben, de egyelőre nem reagáltak még nyilvánosan a nő állításaira. Maga Russell Brand korábban mindig tagadta a hasonló jellegű vádakat, és azt nyilatkozta, hogy szexuális kapcsolatai „mindig konszenzusosak” voltak.

(via Deadline & Faroutmagazine.co.uk)