Újra végigsöpörhet a bohócbűnözés a világon az AZ miatt

Megismétlődhet a tavalyi bohócpara, miután bemutatják az AZ-t, Stephen King regényének újrafeldolgozását. Az amerikai rendőrök már kiadták a riasztást.

Mindenki meg van őrülve a bohócoktól, pedig még be sem mutatták az AZ-t. Az amerikai rendőrök félnek, hogy megismétlődnek azok a bűnesetek, amikor bohócnak öltözött elkövetők ijesztgették a békés lakosságot, miközben különféle aljasságokat csináltak, loptak, csaltak, hazudtak.

Hihetetlenül nagy a hírverés Stephen King regényének újrafeldolgozása körül, maga az író is kijelentette, hogy nem gondolta volna, hogy ennyire jól sikerül a film, meg is nézte kétszer, és a kritikusok is el vannak ájulva. Ha hihetünk nekik, átlagon felül f*satós lesz, de az amerikai rendőrök és a bohóctársadalom már kevésbé örül a filmnek és a felhajtásnak.


A bohócszakszervezetek féltik már amúgy is megtépázott renoméjukat, mivel manapság a bohócok inkább félelmet keltenek, és korántsem a humor jut róla az emberek eszébe. Köszönhető ez a sok horrorfilmnek – pl az American Horror Story-nak és persze Pennywise-nak, aki egy 1990-es minisorozatban kezdte el ijesztgetni az embereket a képernyőn.


2016 nyarán aztán felütötte fejét a nagy bohócbűnözés: először Amerikában, aztán a világ több pontján, az Egyesült Királyságban, Németországban, Svédországban és Ausztriában is regisztráltak ilyen típusú eseteket, és – miután a bohócok egyik ismertetőjegye az arcfestés - a rendőrök tehetetlenek voltak az azonosítás tekintetében. A bohócbűnözők elsősorban az ijesztgetésre mentek, de volt, hogy rablásig is eljutottak. A megijesztett áldozatok sokszor az ijedségtől elestek, leestek a lépcsőről, stb., ami miatt végül kórházban kötöttek ki.

A pennsylvaniai rendőrök figyelmeztetést adtak ki a héten, hogy idén ősszel megismétlődhet a tavalyi bohócpara, ezért készüljön fel a lakosság, és abban az esetben, ha valaki bohócmaskarába öltözött bűnözővel találkozik, értesítse a rendőrséget - Pennsylvania államban a terrorforródrótot. Reméljük, a magyar rendőrség is hasonlóképp felkészült az eseményekre.

via VICE