Végre egy jó hír az Oscar-gálával kapcsolatban!

A Bradley Cooper – Lady Gaga duó, illetve a Mary Poppins visszatér-betétdalt éneklő Bette Midler mellett a Queen is fel fog lépni a díjátadón.

Az örömhírt hivatalos Twitter-oldalán a ceremóniát szervező Filmakadémia jelentette be, frappánsan egy Queen-dalszövegbe csomagolva. Apró szépséghiba, hogy a legendás zenekar ma már csak Brian Mayből és Roger Taylorból (John Deacon már a kilencvenes évek végén kilépett), illetve a hozzájuk csatlakozó énekesből, Adam Lambertből áll.

A hírt később a Queen is megerősítette, és – ugyancsak egy dalszövegre utalva – azt ígérték, mindenkit jól megrengetnek. Az Oscar-gálára – amit harminc éve először műsorvezető nélkül rendeznek meg – február 24-én kerül sor, és a show-ról annyit tudni, hogy mind az öt legjobb betétdalra jelölt szám elhangzik majd, így például a Shallow a Csillag születikből Lady Gagától és Bradley Coopertől, illetve a The Place Where Lost Things Go a Mary Poppins visszatérből, Bette Midler énekes-színésznő előadásában.

A Bohém rapszódia című Queen-filmet összesen öt Oscarra jelölték, de nem nominálták sem a legjobb dal, sem a legjobb kísérőzene kategóriákban – ennek ellenére szerencsére sor kerül a produkcióra, azt azonban még nem tudni, pontosan mely dalokat adják majd elő. A Bohém rapszódiának a legjobb film, a legjobb vágás, a legjobb hangvágás és a legjobb hangkeverés kategóriákban van esélye a győzelemre, ezenkívül a Freddie Mercuryt alakító Rami Malek is versenyben áll a legjobb férfi főszereplőnek járó szoborért.

Brian May, Rami Malek és Roger Taylor a Golden Globe-on. Forrás: Kevin Winter / Getty Images

 

De ha az életrajzi film esetleg egyetlen díjat sem kapna, igazából már akkor is nyert, hiszen jelen állás szerint világszerte elért több mint 854 millió dolláros bevételével a filmtörténelem eddigi legsikeresebb zenés életrajzi alkotása.


(via Independent)