Zöld utat kapott a Dűne folytatása

Hála a jó mozis szereplésnek, jöhet a Dűne második része 2023-ban.

Múlt héten került mozikba Denis Villeneuve nagyszabású Dűne-adaptációja, amelyet mi is nagyon szerettünk, és ami alaposan meglephette azokat, akik semmit sem tudtak előzetesen a produkcióról. Frank Herbert kultregényének adaptációja ugyanis azzal kezdődik, hogy megjelenik a Dűne – 1. rész felirat, a történet pedig nagyjából a könyv cselekményének feléig jut csak el.

A kanadai rendező eleve csak úgy vállalta el az adaptáció elkészítését a Warner Bros. és a Legendary Entertainment számára, ha Herbert regényét két filmre tudja bontani (ráadásul eredetileg egyszerre forgatta volna le mindkét részt, de ezt végül nem sikerült összehangolni). Villeneuve korábban azt nyilatkozta, hogy nagyon rossz bevételi eredményekre lenne szükség a pénztáraknál ahhoz, hogy ne legyen Dűne 2., de tekintve a pandémiás helyzetet, és azt, hogy a Warner a bemutatóval egy időben az HBO Maxra is feltette a filmet, a rajongók joggal izgulhattak, hogy meg lesz-e a kritikus tömeg a mozipénztáraknál.

Egészen tegnap estig - a Dűnét gyártó Legendary Entertainment ugyanis bejelentette a közösségi médiában, hogy

2023. október 20-án jön a Dűne második része.

Az első rész 41 millió dollárt hozott Amerikában az első hétvégén, ami a Warner Bros. legjobb eredménye a vírusjárvány kitörése óta. Globálisan pedig 225 milliót termelt, és nagyjából ennyivel is tervezett a stúdió, amikor annak idején rábólintottak a projektre – csak akkor még nem lehetett tudni, hogy lesz egy pandémia is, így ez az eredmény most még felül is múlja a várakozásokat. Ennek ellenére valószínűsíthető, hogy a Legendary ezúttal ki fogja kötni, hogy kizárólag mozikban mutathassák be a filmet.

A hírt a rajongók egy része úgy ünnepelte meg, hogy elkezdtek vicces címeket kitalálni a folytatáshoz. Legtöbben a Halálos iramban-filmek mintáját követnék:

"Hívjátok Dűne 2 - Sivatagi erő-nek, ha meritek."


via: Variety / Uproxx