Péter Dávid megmondja

Ábel Anita tényleg páros lábbal tiporta szét Győzike depresszióját?

Bunkóság volt, ahogy a műsorvezetőnő beszélt erről egy reggeli műsorban? Igen is meg nem is.

A február 8-i hét attól volt hangos bulvár fronton, hogy Ábel Anita mondott valamit Győzikének, amihez Bereczki Zoli is gond nélkül asszisztált, majd az ezekről megjelent cikkek hatására egyikük és másikuk is bocsánatot kért, amiről újabb és újabb Pulitzer-gyanús anyagok születtek. Most, hogy elült ez az ügy, van egy teljes sztori, van eleje, közepe és vége, így már korrekten meg is lehet vizsgálni, hogy mivót.

Február 7-én 15 óra 48 perckor élesedett egy Győzikéről készült anyag az RTL.hu-n. A cikkben szereplő videót még aznap le is adta a Fókusz. Győzike hat percen keresztül beszélt arról, hogy ő beteg, depressziós, de annyira, hogy vágyik arra, hogy kórházba kerüljön, hogy őt ott szakemberek kezeljék. 

Február 8-án 9 óra 7 perckor a Life TV  Ébredj velünk! című műsorának vendége volt Gáspár Győző, Kunovics Katinka és Völgyi Zsuzsa, azaz a Romantic zenekar. Abból az apropóból jelentek meg, hogy a tavaszi terveikről, fellépéseikről beszéljenek, mivel a 20 éves jubileumi turné elmaradt a koronavírus miatt. A téma kivesézése előtt azonban Ábel Anita rátért Győzike depressziójára.

 

Nem úgy nézel ki, mint aki beteg.

Éles kezdés, ugye? Nem csak a színésznő-műsorvezetőnő esetében, hanem abban a tekintetben is, hogy Győzike 7-én délután még azt mondja a tévében, hogy kórházba akar menni, majd 24 óra se telik el és egy reggeli műsorban jópofán sztorizgat és még énekel is. Most akkor hogy is van ez? Óriási ferdítés lenne azt állítani, hogy egy nap alatt két ilyen egymással teljesen ellentétes tévés szereplés normális dolog. Nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy az a Fókusz-riport korábban lett felvéve. Ha csak egy-két nappal, esetleg egy héttel mondjuk, de akkor is. Vegyük alapul, hogy Győzike konstans depressziós, de azért vannak jobb pillanatai, illetve ő saját (korábbi) bevallása szerint is egy showman, tehát, ha kell, akkor megerőlteti magát és hozza a kötelezőt. Elképzelhető, hogy amikor a Fókusznak nyilatkozott, akkor nagyon lent volt, majd onnan egy kicsit elkezdett már feljönni. A Life Tv-s szereplés is biztos jó előre le volt beszélve,  egyeztették az időpontokat, hogy mindenkinek jó legyen, satöbbi erre Győzike azt mondhatta, hogy legyen, elvégre a fellépéseket valahogy promózni kell. Győzikét nem védve, de látszik a reggeli beszélgetős műsorban, hogy nincs igazán stenkben, nem éli annyira a helyzetet, amikor a kanapén ül és kérdésekre kell válaszolnia.

Nem lehet ezt másként elmagyarázni, de egyszerűen nincs meg benne az a győzikés vibe, az a svungos lendület, hogy ő legyen a középpontban és elvigye a hátán a beszélgetést, hogy faintosul dzsukel legyen és sukár.

Pedig, ha valami, akkor a középpontban levés aztán nem áll távol tőle. Hogy mennyire forintosította az életét a szerepléseivel, az most mindegy is. Azt azért csak-csak ki lehet jelenteni, hogy olyan nagyon szívesen nem haknizik az ember a mély depressziójával. Hogy lehet ebből profitálni? És lehet azt mondani, hogy azt csak úgy kitalálta, de ugyanígy el lehet mondani azt is, hogy pont akkor színlel, amikor azt mondja: minden rendben van. Egy biztos, az igazságot csak Gáspár Győző tudhatja. 

Szedd már össze magad!

Oké, de Ábel Anita miért így vágott bele ebbe a témába? Te depressziós vagy? Nem látszik. Szedd már össze magad! Valahogy így volt, ugye. Ez is úgy lett felvezetve, hogy "Nézem tegnap a tévét, és látom, hogy..." Szerintem már ez is egy nehezen hihető állítás. Én nem látom, ahogy Ábel Anita hétköznap este nézi a Fókuszt. Nem mondom, hogy nem így van, de speciel nehezen tudom elképzelni. Az már egy sokkal életszerűbb forgatókönyv, hogy olvasta az erről szóló híreket meg a reggeli műsor szerkesztői is mondták neki, hogy óriási mázli, hogy jön be a Romantic, mert akkor majd Győzit meg lehet erről kérdezni. És elképzelhető, hogy volt itt némi szerkesztői nyomás is - mint Till Attila esete Oláh Ibolya eltört kezével a Megasztár élő adásában, ugye - , hogy na, akkor hajrá, most kérdezd meg, KÉRDEZD MÁ' MEG, MI VAN A DEPRESSZIÓVAL! A nézők meg csak azt látták, hogy Ábel Anita a semmiből beletrappol, durván széttrollkodja ezt a szenzitív témát. 

Ábel Anita ebben a témában rákapcsolódik Győzike rezgéseire, nem pedig a a NőCommentben és más szórakoztató műsorokban (lásd: Gyertek át!) megszokott harsány stílusát erőlteti rá erre a beszélgetésre. Ez volt a baj, még akkor is, ha az eset után szinte azonnal elnézést is kért mindenkitől, akit esetleg megbántott. Pedig a műsorvezetőnő is biztos tudott volna más módon is kérdezni, de az alap téma a Romantic zenekar turnéja volt. Ha a depresszió a kérdés, akkor lehet, hogy más lett volna a beszélgetés tónusa. De nem így történt. És ezzel nem így is csak Győzikébe sikerült bele szállnia, hanem úgy általában azokba is, akik depressziótól szenvednek, mert azért ez mégis egy olyan betegség, ami nem látszik, ami nem múlik el csak úgy, mint egy átlagos téli megfázás, nincs rá univerzális gyógymód, mindenkinek magának kell megküzdenie vele.