Péter Dávid megmondja

Az Isten szerelmére! Hát hol vannak már a luxi felik?

Hol vagytok ti arany asszonyok, ti luxusban lubickoló, habzsit dőzsölő nőszemélyek? Babett, Nini, Yvonne, Réka, Bogi, Vivi, Rita, Tünde, merre vagytok? Noémi, Anfisa, veletek mizu?

Mikor volt már 2020 áprilisa, amikor visszatértek - majd hamar el is tűntek - a luxusfeleségek?! Mintha soha meg sem történt volna. Egy igazi örökkévalóságnak tűnik az élet a magyar háuzvájfok nélkül. Pedig mekkora őrületes sikere volt anno. Annyira bejött a népeknek, hogy nem győzték utána a nagyobb kereskedelmi tévék elcsaklizni a jól lecastingolt luxi feliket. Babett ment a dzsungelbe, hogy azt mondhassa: Celeb vagyok, ments ki innen! Vasvári Vivi ment a Nyerő Párosba Fecsóval, Csősz Bogi legutóbb Bakony szívét hódította meg a Totemben. Noémi a budapesti luxusból a Farm VIP-be csöppent. Babett végül a Sztárban Sztár leszek! zsűrijében kötött ki. Tehát a foglalkozás elérte célját: tévés szereplővel gazdagodott paletta. De még így is hiányzik az igazi luxus és az igazi feleségeskedés. (Még akkor is, ha már az utolsó évadok kicsit túl voltak írva.)

Tény, hogy az eredeti formátum a The Real Housewives, ami az Orange County verzióval indult, majd lett mellette New York, Atlanta, New Jersey, Miami, Beverly Hills és még sorolhatnánk. USA bőven ki tud termelni magából ennyi spin-offot (plusz ott külön sportág a magamutogatás, pláne, ha szégyentelenül gazdag (vagy csak gazdagnak akarja mutatni magát) az ember. Ott azért nem újépítésű lakóparki lakásban élnek a luxi felik. Zárójel bezár. Magyarországon nehezen elképzelhető, hogy megvalósuljon a Kőgazdag kőbányaiak vagy a Lajosmizsei luxus meg a Burzsuj Bombanők Békéscsabán és a Milliomos menyasszonyok - Miskolc című reality bármelyike. Pedig a nemzetközi trendek elég egyértelműen mutatják, hogy a közízlést kiszolgálja az ilyen kontent. A Netflixen ott van a Selling Sunset, amiben bitang drága ingatlanokat értékesítő cég direkt dekoratív női alkalmazottjai luxus kégliket mutogatnak Beverly Hillsben, közben megy a magánéleti dráma és a szemkikaparós munkahelyi cicaharc is. Full pompa, csillogás és being-bling az egész, de máris lett neki négy évad után egy Tampa-öbölre szakosodott változata is. 

Forrás: VIASAT3

 

Itthon is nagyot ment a Feleségek Luxuskivitelben. Nem csak azért, mert kitermelte azt a plusz néhány tévés műsorokba bevethető arcot, hanem mert nézettségileg is ott volt. A Viasathoz képest jó számokat produkált, de, ami még ennél is durvább volt, hogy konkrétan mindenhol ez volt a téma. Letarolta a sajtót a műsor. Állandó téma volt, amit azért nem sok műsor tud elérni. Ezért hiányzik igazán - meg a legváratlanabb pillanatokban őrült trashbe hajló tartalom miatt, lásd: ÁLLATOOOK!

Egyelőre nem tudni, hogy mit tervez a Viasat meg a Sony 2022-re, szóval lehet reménykedni, hogy valami nagy dologra készülnek. Amint azt fent részleteztem:

nem lenne rossz egy erős visszatérés a luxusba.