2023 Újév-köszöntő: „Szabadítsd meg, Uram, néped, – Áldd meg a te örökséged.”

A 2015-ben, a Hagyományok Háza szervezésében indult Újév-köszöntő immár nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre január 6-án, 19:30-kor a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében.

Az ünnepkör egyetemességét klasszikus zenei műsorszámokkal és több generáció jelenlétével is
hangsúlyozó koncerten többek között a Magyar Állami Népi együttes tánckara és zenekara,
Sebestyén Márta, a Vujicsics együttes, Fassang László produkciói mind az újrakezdés reményét adó
újév fennköltségét hivatott tolmácsolni.

Ünnepi műsoruk mottója a Téged Isten dicsérünk énekünk 21., ma különösen időszerű sora: „Szabadítsd meg, Uram, néped, – Áldd meg a te örökséged.” Kiválasztásával folytatni, elmélyíteni, kiteljesíteni kívánják a Te Deum címet viselő múlt évi gálaműsor üzenetét: a Kárpát-medencei magyarság egységét, valamint a velünk élő népekkel és szomszédjainkkal megélt kölcsönös tiszteletnek Bartók által megfogalmazott monumentális gondolatát.

Az ünnepkör egyetemességét klasszikus zenei műsorszámokkal és több generáció jelenlétével is hangsúlyozó koncerten az akár ismerős programelemeknek sajátosan mély értelmezését az istengyermek születésének misztériuma és az újrakezdés reményét adó Újév kínálja, annak megjelenítése, hogy a teremtés művében társakká válhattunk.

A világ és emberi létünk értelmét keresve, eligazodást, örök érvényű válaszokat talán csak a művészetek nyelvén, kivált dallal, tánccal, muzsikával adhatunk és rítusokba, szertartásokba való bevonódásunk révén. A 2015-ben indult Újév-köszöntők sorának nyolcadik gálaműsorán erre kívánunk lehetőséget adni az előadók és a közönség számára egyaránt.

Szerkesztő: Eredics Gábor
Rendező: Mihályi Gábor

További információ