Jó wifi nélkül már a tévézés élménye sem az igazi

Az ASUS ZenWiFi rendszerei új szintre emelik az otthoni tartalomfogyasztást.

A technológiai vívmányok rohamos fejlődése az életünk minden területét jelentősen átformálta; nincs ez másképp a tartalomfogyasztási szokásainkkal sem. Míg a 90-es és kora 2000-es években a televíziózás élménye teljességgel „offline” élménynek számított, addig manapság a klasszikusan értelmezett tévézés is egyre inkább áttevődik a digitális térbe.

A népszerű videómegosztók és streamingszolgáltatók elterjedése mellett ma már egyáltalán nem ritka, hogy azokat a tartalmakat is online fogyasztjuk, amelyeket korábban szinte kizárólag analóg televíziós formában követtünk. Gondoljunk csak a különböző választásokra, sportesemények és egyéb történések közvetítésére! Ha erre a csomagra még rátesszük napjaink legnépszerűbb televíziós sorozatait és filmjeit, könnyedén beláthatjuk, hogy a tévé nézés nem tűnt el, csak átalakult.

A pandémia idején ráadásul a mozik is lényegében beköltöztek a nappalinkba. Ez a trend manapság sem tűnt el, hiszen számos mozifilm a klasszikus premierrel egyidőben vagy szinte egyidőben érkezik a különböző streamingszolgáltatókra is. Ahhoz azonban, hogy az otthoni moziélmény makulátlan legyen, nem elég előfizetnünk egy streamingszolgáltatóra és a legkomolyabb házimozirendszer sem képes azon segíteni, ha az ősöreg wifi miatt szakadozik az adatáramlás vagy nem élvezhetjük full HD-ban a leglátványosabb mozik képsorait.

A hagyományos televíziózás élménye tehát velünk maradt, a technológia azonban merőben megváltozott, ami az új lehetőségek mellett új kihívásokat is magával hozott; az akadozásmentes, tökéletes élményhez stabil, megbízható internet és olyan router szükséges, amely kényelmesen és maximális lefedettség mellett képes biztosítani az adatáramlást.

Ezekhez a modern igényekhez igazodik az ASUS ZenWifi termékcsaládja, amelynek minden darabja tökéletes alapot kínál ahhoz, hogy a televíziózás élménye páratlan legyen. Ebben segít az ASUS AiMesh technológiája, amely több kompatibilis router összekötésével alkot meg egy teljes háztartást lefedő mesh WiFi-hálózatot. Ez a rugalmasság teszi lehetővé, hogy az így kialakított hálózat folyamatosan bővíthető legyen, illetve a rendszerhez csatlakoztatott eszközök mindegyike élvezze a fő router teljes funkcionalitását.

Az XT8-as router wifi 6 szabványt használó készülék, amely biztosítja a gyors és stabil adattovábbítást akár 510 négyzetméteres területen, tehát kifejezetten nagyobb háztartások támogatását segíti, mindezt irigylésre méltó, 6,6 gbps sebesség mellett.

Az XD6 készülékpár hasonló képességekkel és további okos megoldásokkal biztosítja az adatáramlást szakadatlanul. A készülék intelligensen választ az ethernet-kábel és vezeték nélküli jel közül, hogy mindig a lehető legstabilabb legyen a hozzáférésünk.

Ha routerről van szó, felmerülhet a vastag falak kérdése is. Erre nyújt hatékony megoldást az XP4-
széria, amely ideális azok számára, akik a vastag falak mellett teljes lefedettséget szeretnének élvezni otthonukban. Az XP4 ezt a Wifi és a villanyvezetékes technológia bravúros kombinációjával képes elérni, mégpedig úgy, hogy a mesh hálózat felhordó adatkapcsolata a lakás elektromos vezetékét használja.

Az igazán nagy otthonok professzionális ellátására pedig ott van az ET12-széria, amely egészen elképesztő módon akár 12 adatfolyam használatára képes eszköz, akár 11000 Mbs-os összesített sebességgel. A professzionális mértékekhez pedig professzionális biztonsági szint is jár: az ET12 teljesélettartamára ingyenes AirProtection Pro védelemmel rendelkezik, ráadásul fejlett szülői felügyeleti szolgáltatásokat is nyújt, valamint a legfrissebb WPA3 biztonsági protokollt használja.

Ezt az irigylésre méltó teljesítményt viszi tovább az Asus ZenWiFi Pro XT12-széria, amely a régebbi Wifi 5-ös eszközökhöz képest akár négyszeres kapacitásával és akár kétszeres sebességével tűnik ki, amely elsősorban azok számára lehet a legideálisabb választás, akik a háztartásukban sok különböző csatlakoztatott eszközzel rendelkeznek és amelyeknél egyaránt fontos, hogy megkapják a teljes szükséges sávszélességet. A ZenWiFi Pro XT12 is 12 adatfolyam kezelésére képes eszköz, akár 11000 Mbps mellett.

Elképzelhető, hogy valaki az otthoni hálózati eszközök kiválasztásakor elsőként nem az ASUS márkára gondol, de nagy hiba lenne figyelmen kívül hagyni. Pedig 2021-ben már a tizedik egymás utáni évben nyerte el a Reader’s Choice (az olvasók választása) elismerést. Igenis ez az első márka, amelyet az otthoni hálózat bővítésénél érdemes számításba venni.