Ünnepeld velünk a 2. születésnapunkat!

Két éve, 2022. március 15-én nyitottuk meg a hazai pénzügyi edukáció fellegvárának számító Pénzmúzeumot az egykori Postapalota épületében, a Széll Kálmán téren. Az évforduló apropót ad az ünneplésre. Születésnapunkat többnapos, a nemzeti ünnepre is reflektáló eseménysorozattal ünnepeljük, melyre ezúton nyújtjuk át a meghívót.

 

2024. március 15., péntek
Ezen a napon díjazzuk, ha vendégeink korhű ruhában érkeznek a születésnapra, tisztelegve az 1848-49-es szabadságharc előtt. Mi is készülünk: kávézónkat Pilvax hangulatúvá varázsoljuk, sőt, gasztronómiai kínálatunk ezen a napon korabeli süteményekkel bővül. Egyél egy Kossuth-kiflit, még inkább kettőt! Kettőt fizet, hármat vihet akciónk csak a második születésnapunkon, vagyis ezen a napon érvényes.

 

 

LÉGY KORHŰ!
· A korabeli jelmezben érkezők ajándékot kapnak.
· Akinek nincs jelmeze, a Kosztümös fotósarokban kipróbálhatja, milyen korhű ruhát viselni, sőt meg is örökítheti magát múltidéző jelmezben.
LÉGY ÉHES!
· Korabeli sütemények a Pilvax hangulatúvá varázsolt kávézóban.
· Születésnapi tortavágás – 14:00-kor
Kettőt fizet hármat vihet akció (süteményre, kávéra).
A Pénzmúzeum küldetése a tudásátadás, ezt a születésnapon is kiemelten fontosnak tartjuk, így az eseményre olyan extra programokkal készülünk, amelyek közül minden korosztály talál kedvére való elfoglaltságot.
LÉGY TÁJÉKOZOTT!
· Így készül a kishuszár – kézműves foglalkozás gyerekeknek – 10:00-17:00-ig
· Ki tud többet a Kossuth Bankóról? – kvízjáték nagyobbaknak
· Robotikaprogramozás- bemutató – az egész család számára – 10:00-11:00, 12:00-13:00, 14:00-15:00, 16:00-17:00-ig
· Érmebevizsgáló és -becslő stand – a numizmatika szerelmeseinek– 10:00-11:00-ig és 13:00-14:00-ig
· A Pénzmúzeumnak helyet adó Postapalota történetét bemutató időszaki kiállítás megtekintése Bodó Péter kurátor kalauzolásával – az urbanisztika rajongóinak.
(Figyelem, a kiállítás ezen a napon tekinthető meg utoljára!)
· A hatalmas érdeklődésre való tekintettel az Aranyvonat legendája című film óránkénti vetítése – a történelemre nyitottaknak –10:00-18:00-ig óránként
Tartsatok velünk!
A Pénzmúzeum kiállításai, terei ezen a napon is ingyenesen látogathatók érkezési sorrendben. A programjainkon való részvétel szintén ingyenes. A születésnapon a Pénzmúzeumhoz tartozó Pénzmúzeum Panoráma Terasz is látogatható. Az eseményről álló- és mozgókép készül. A programváltozás jogát fenntartjuk! A Pénzmúzeumban tűzvédelmi okokból összesen 300 fő, a Pénzmúzeum Panoráma Teraszon 150 fő tartózkodhat. Az esetleges várakozás miatt szíves türelmüket kérjük.
Köszönjük a megértést!

 

 

2024. március 14., csütörtök
Az Aranyvonat legendája című film vetítése
Helyszín: a Pénzmúzeum múzeumpedagógiai terme
Az Aranyvonat legendája című díjnyertes film egy 78 évvel ezelőtt megtörtént esetet dolgoz fel, jelesül azt, amikor a II. világháborúban, a német megszállás idején a Magyar Nemzeti Bank dolgozói krimibe illő körülmények között, az Aranyvonaton menekítették ki az állam vagyonát, a 33 tonnás aranykészletet az országból.

Az esemény regisztrációhoz kötött:
Az aranyvonat legendája című film vetítése (március 14.) - Pénzmúzeum (penzmuzeum.hu)
Az aranyvonat legendája című film vetítése (március 14.) | English Sub - Pénzmúzeum (penzmuzeum.hu)

További információ