WC-ülőkédnél is több baktérium lapulhat a laptopod billentyűzetén

Laptop és wc-ülőke, elsőre két távol álló dolog, a baktériumok mégis előbbit szeretik jobban.

A laptopok sokoldalúságát a tartalomfogyasztás kapcsán is szeretjük kihasználni, hiszen a munka után ki nem nézné meg este a kedvenc sorozatát, filmjét vagy sporteseményét az ágyban a laptopjáról. Abba viszont kevesen gondolnak bele, hogy mivel a legtöbben nem csak szórakozásra használják laptopjukat, ezért rengeteg baktérium rakódhat le a leggyakrabban megérintett területeken.

Pedig számos vizsgálat bizonyítja, hogy sok esetben több ezerszer annyi baktérium található egy laptop billentyűzetén vagy érintőpadján, mint tulajdonosának wc-ülőkéjén. Az ASUS Antibakteriális Védelem pont ezeken a leggyakrabban érintett területeken gátolja meg a baktériumok megmaradását és szaporodását. Leegyszerűsítve egy speciális ezüst-ion bevonatról van szó a laptop leggyakrabban érintett felületein, mint például az egérként használt érintőpad, a billentyűzet vagy a tenyértámasz és az ujjlenyomat-érzékelő. Tudományos kutatások igazolták, hogy ez a különleges fejlesztés több mint 99%-os hatékonysággal gátolja a baktériumok szaporodását egy 24 órás időszakban és ez a védelem akár 3 évig is fennállhat, még akkor is, ha ezek után rendszeresen tisztítjuk az említett felületeket valamilyen speciális tisztítószerrel.

Ez a fejlesztés ráadásul egyre több ASUS laptopban érhető el, így érdemes a technológiáról részletes információt közlő dedikált weboldalon kiválasztani a legszimpatikusabb modelleket. Persze párat rögtön ajánlanánk is, mint például az ultrakönnyű, mindössze 1 kilogrammos, de csodás színekben elérhető magnézium-alumínium házzal és lenyűgöző képvilágot biztosító OLED érintőképernyőjével rendelkező Zenbook S 13 OLED, mely a legmodernebb AMD processzornak köszönhetően kellő energiát és egésznapos üzemidőt biztosít, így egy hosszú munkanap után is nyugodt szívvel indíthatjuk el kedvenc sorozatunkat a gyönyörű OLED kijelzőn.

Az ASUS Vivobook S 14 Flip OLED 360-fokban kihajtható OLED kijelzőjét bármilyen helyzetben élvezheted, így akár „sátor módban” is filmezhetsz, ha pedig egy költséghatékonyabb, modern újdonságot keresel, akkor az ASUS Vivobook 15X OLED lehet a megfelelő választás.