30 év után folytatódik az Éjféli játszma című skandináv thriller, itt az előzetese!

A Trónok harca sztárjával jön az Éjféli játszma folytatása, ami nem meglepő, mert azt eredeti filmben is ő játszott.

Harminc évvel ezelőtt mutatták be az Éjféli játszma című dán horrort, amelyben a nagyon fiatal Nikolaj Coster-Waldau alakítja a hullaházban dolgozó Martint, aki gyanúba keveredik, miután egy prostituáltakra vadászó sorozatgyilkos áldozatait helyezik el a munkahelyén.

A filmből Éjjeliőr a hullaházban címmel 1997-ben amerikai remake készült, méghozzá az eredetit is jegyző Ole Bornedal rendezésében és Ewan McGregor főszereplésével. A feldolgozásban, amelynek a forgatókönyvébe még Steven Soderbergh is beledolgozott, több az erőszak, feszesebb a tempó, viszont rengeteg dolgot kivágtak, ami az eredetiben érdekessé tette a főhőst – McGregor utólag panaszkodott is, hogy ő nem erre szerződött. Egybehangzó vélemények szerint maga Harvey Weinstein volt a ludas, aki lassúnak találta a filmet, és egy csomó, számára érdektelen dolgot kivágatott belőle.

Nem is olyan meglepő tehát, hogy Bornedal újra vissza akart térni az eredeti film világához, pláne, hogy a Trónok harca Jaime Lannistereként azóta Nikolaj Coster-Waldau világsztárrá vált, így már eladni is könnyebb a produkciót.

A folytatásban Martin lánya, Emma vállalja el az éjjeliőrséget, hogy kiderítse, mi történt a szüleivel majdnem harminc évvel ezelőtt. A hivatalos szinopszis így szól:

A 22 éves orvostanhallgató Emma (Fanny Leander Bornedal) épp most vállalt munkát éjszakai őrként ugyanabban a törvényszéki osztályon, ahol a szüleit egykor majdnem megölte a hírhedt pszichopata rendőrfelügyelő, Wörmer. Az események az anyja öngyilkosságához vezettek, apja, Martin (Nikolaj Coster-Waldau) pedig nyugtatókhoz nyúlt, hogy elnyomja az emlékeket. Emma ki akarja nyomozni, hogy pontosan mi történt velük, felkutatja és szembeszáll Wörmerrel, csakhogy akaratlanul is újra feléleszti a férfi vérszomját.

A főszerepet alakító Fanny Leander Bornedal nem más, mint Bornedal lánya, Coster-Waldau mellett pedig olyan színészek játszanak még a filmben, mint Kim Bodnia (A híd, Megszállottak viadala), Paprika Steen (Születésnap, Ádám almái), Sonja Richter, Ulf Pilgaard és Casper Kjær Jensen.

A film május 17-én érkezik a Shudder nevű streamingszolgáltatóra.

Via: Firstshowing