5 Netflix-produkció, ami totális bukás lett, és a kutya se nézte

Az animációs sorozatok készítői mellett Barack Obama és Harry herceg produkciós cégére is rájárt a rúd 2023-ban.

A Netflix nemrégiben nyilvánosságra hozott, 2023 második felére vonatkozó nézettségi adatai közel 16 000 sorozatot és filmet soroltak fel, amelyek világszerte mintegy 90 milliárd órányi nézettséget produkáltak. Ám miközben a Távol a világtól című sci-fi (ami tavaly decemberben debütált ezen a platformon Julia Roberts és Ethan Hawke főszereplésével) 121 milliós nézettséget produkált, az alábbi sorozatok és filmek ennek csupán a töredékét tudták felmutatni...

 

Emberi erőforrások 2. évad

  • premier: 2023. június 9.
  • nézőszám: 2,5 millió

A 2017 óta nagy sikerrel futó Hormonokkal túlfűtve spin off szériája, ami leginkább az Office és a Városfejlesztési osztály rajzfilmverziója volt, nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, így a Netflix már be is jelentette, hogy a sorozat második évada lesz egyben az utolsó is.

 

A Netflix-kupa

  • premier: 2023. november 14.
  • nézőszám: 700 ezer

A streaming óriás első élő sporteseménye, amelyben Forma–1-es pilóták csaptak össze a PGA Tour golfozóival Las Vegasban egy golfpályáján, igazi nagy durranásnak lett beharangozva – de épp, hogy csak pukkant, mivel hat hét alatt mindössze 700 000 ember nézte meg világszerte.

 

Mulligan

  • premier: 2023. május 12.
  • nézőszám: 700 ezer

Ebben az animációs sorozatban egy idegen támadás elpusztítja a Földet, de az emberiség maradékának lehetősége nyílik arra, hogy a társadalmat a nulláról kezdje újra. Csakhogy ez alig érdekelt valakit...

 

Working: What We Do All Day

  • premier: 2023. május 17.
  • nézőszám: 700 ezer

Barack Obama, az Egyesült Államok volt elnöke narrátorként, sőt néha interjúalanyként is szerepelt ebben a dokusorozatban, amelynek nem mellesleg a producere is ő volt (a Higher Ground Productions nevű cégen keresztül, amit 2018-ban alapított a feleségével, Michelle Obamával). Sajnos azonban a nézőket nem hozta lázba, hogyan vélekednek a XXI. századi amerikaiak a munkáról és a hivatásról.

 

A legyőzhetetlenek versenye

  • premier: 2023. augusztus 30.
  • nézőszám: 300 ezer

Az Obama házaspárhoz hasonlóan Harry herceg és Meghan Markle saját produkciós cégének, a 2020-ban megalapított Archewell Productionsnak sem termett sok babér 2023-ban. Miközben az egykori sussexi herceg és hercegné brit királyi udvarból való viharos távozását és Amerikába átköltözését elmesélő Harry & Meghan 2022-es Netflix-premierje felrobbantotta az internetet, addig egy évvel később már alig nézték A legyőzhetetlenek versenye című dokusorozatotukat.

Ha utálod a brit királyi családot, azért, ha imádod, akkor azért nézd meg a Harry & Meghant

Felkerült a Netflixre a „kegyvesztett hercegi pár” életéről szóló dokusorozat első három része, naná, hogy mi is megnéztük! Kritika.

Tovább

Pedig a téma igencsak nemes és felemelő: a dokusorozat a 2022-es Invictus Gamesen induló kerekesszékes sportolókat követi nyomon (ez egy Harry herceg által alapított verseny, kifejezetten a mozgássérült katonák és harcokban súlyosan megsebesült háborús veteránok számára).

 

(via Hollywood Reporter)