A botrányos Diana-interjú is benne lesz A korona ötödik évadában

Az 1995-ös, Martin Bashir által tisztességtelen eszközökkel összehozott beszélgetés – melynek visszásságait nemrég tárta fel egy független vizsgálat – már a forgatókönyvben is benne van.

A BBC riportere és Lady Diana beszélgetése volt az első olyan interjú, amelyben a királyi család egy tagja feltárta magánélete részleteit. A dolog nagy botrányt kavart, mivel Diana olyasmikről beszélt benne, hogy

férjével kölcsönösen megcsalták egymást,

hogy ő maga többször próbált már ártani magának és hogy Károly herceg lejárató kampányt folytat ellene.

Forrás: Pool Photograph / Corbis via Getty Images


Az ominózus interjúval kapcsolatban zajlott nemrégiben egy független vizsgálat, ami arra a következtetésre jutott, hogy Bashir manipulációval és tisztességtelen eszközökkel, például hamis banki kivonatokkal vette rá a beszélgetésre a hercegnőt, akivel elhitette, hogy a királyi házban összeesküvést forralnak ellene. A vizsgálat zárultával Vilmos herceg is megszólalt az ügyben, aki a „hitvány riporter” mellett magát a BBC-t is hibásnak tartja, mivel eltussolták az ügyet. Vilmos egy videós nyilatkozatban azt is elmondta, hogy az interjú nagyban hozzájárult szülei kapcsolatának végleges megromlásához.

A II. Erzsébet és az egész királyi család életéről szóló netflixes történelmi sorozat, A korona ennek ellenére nem fog finomkodni a közelgő ötödik évadban. Diana karakterét a tavalyi, negyedik évadban vezették be, és most érnek majd el a történésekkel a kilencvenes évek eseményeiig. A produkcióhoz közel álló forrás most a Telegraph-nak úgy nyilatkozott, hogy már kész az ötödik évad forgatókönyve, amelyben benne van a Bashir-interjú.


A bennfentes szerint a stáb nagyon alapos kutatómunkát végzett, és a sztoriban bemutatják majd azt is, hogy

hogy építették fel az interjút, hogy hálózta be Bashir Dianát a részvétel érdekében, a beszélgetést magát és az utóhatásait. Mindez több mint egy epizódnak a témája lesz.

A Netflix hivatalosan nem kívánt nyilatkozni az ügyben: csupán annyit üzentek, hogy túl korai lenne a sztorit részletezni, hiszen még el sem kezdték a forgatást. A 2022-ben érkező ötödik évadban egyébként a Tenet sztárja, Elizabeth Debicki veszi át Lady Diana szerepét Emma Corrintól, Károly herceg Dominic West lesz, II. Erzsébetet pedig ezúttal Imelda Staunton játssza. További, az ötödik évaddal kapcsolatos tudnivalókért katt korábbi cikkünkre!


(via Independent)