Alakul az Easttowni rejtélyek második évada

Az HBO-sorozat showrunnere, a neves mozifilmes forgatókönyvíró (A harag tüze, A visszaút), Brad Ingelsby mesélt el pár izgalmas részletet egy interjúban.

Ingelsbyvel az IndieWire beszélgetett, akiknek a mozi világából érkező forgatókönyvíró elárulta, hogy az eredeti tervek szerint az a Gavin O'Connor lett volna a széria rendezője, akivel együtt forgatták A visszaút című Ben Affleck-drámát (kritikánk itt), csak amikor kiderült, hogy neki nem fér bele az idejébe, került képbe A hátrahagyottak című sorozat és a Vadászat című akcióthriller rendezőjeként ismert Craig Zobel.


Winsletet pedig épp annyira lenyűgözte az Easttowni rejtélyek forgatókönyve, mint annak idején Christian Bale-t A harag tüzéé vagy Ben Afflecket A visszaúté, így színészi feladatai mellett már az elejétől executive producerként is részt vett a munkálatokban. Mare karakterét egyébként Ingelsby saját családja nőtagjairól mintázta. „Úgy nőttem fel, hogy nők vettek körül, mivel anyámmal és három lánytestvéremmel éltem. Folyamatosan az ő beszélgetésüket figyeltem a vacsoraasztalnál, és lenyűgözött, ahogy kiállnak egymásért, segítik egymást és képben vannak egymás problémáival.

Ezeket a nőket alkottam újra a sztorimban”

– mesélte az alkotó.

Az interjúból az is kiderül, hogy nem a rendező személyét érintő volt az egyetlen csere a forgatás során, hiszen az Easttowni rejtélyekben eredetileg Ben Miles (Páran párban, A korona, Hölgy aranyban, V mint vérbosszú) alakította volna Mare szerelmét, de helyette végül Guy Pearce lett a nyerő. Aki azért is volt jó választás, mivel már játszottak szerelmespárt Winslettel, méghozzá egy másik HBO-sorozatban, a Mildred Pierce-ben, és kiválóak voltak együtt.


A beszélgetés végén pedig szerencsére szóba került az is, ami minden rajongót a leginkább érdekel: a folytatás, amivel kapcsolatban az alkotó elmesélte, hogy több ötlet is felmerült mind Kate Winslet, mint az HBO részéről. „Mindannyian érdekeltek vagyunk benne, hogy adjunk neki egy esélyt. De tisztában vagyunk vele, milyen nehéz ez. A kérdés az, hogy mivel olyan sok traumával terheltük meg a figurát, ha mindezt kivesszük, milyen irányban mehetnénk tovább. A gyereke halála, egy jó barát elvesztése: ezek olyan súlyos dolgok, hogy alaposan mérlegelni kell, mi lenne ugyanennyire méltó egy második fejezetben.

Mare történetének folytatása mindenképpen ugyanolyan érzelmes és meglepő kell, hogy legyen.

És persze akármerre is megyünk tovább, Helennek (Mare anyja – a szerk.) és Siobhannak is (Mare lánya) benne kell lennie. A közönséget pedig nagyon érdekli Lori (Julianne Nicholson karaktere, Mare legjobb barátnője) sorsa is. És a nézők minden bizonnyal ugyanennyire vágynak egy új bűnügyi rejtélyre is” – latolgatta a lehetőségeket Brad Ingelsby.


(via IndieWire)