Egy baki miatt utólag változtatnak a Stranger Thingsen

A sorozat alkotói bevallották, hogy visszamenőleg már korábban is belenyúltak a sorozatba.

Teljesen bevett jelenség, hogy a rajongók jobban ismerik rajongásuk tárgyát, mint maguk az alkotók, hiszen az alkotási folyamat mint tevékenység során egészen máshová toldónak a hangsúlyok, így nyilván megesik, hogy néhány dologról az írók egyszerűen megfeledkeznek – míg a rajongók képesek a legkisebb részleteket is kiszúrni, megjegyezni, és ezek szülik olykor a legvadabb elméleteket.

A Stranger Things negyedik évadának egyik epizódjában a rajongók kiszúrták, hogy a március 22-t mutat a naptár, és a második évadban Joyce (Winona Ryder) megemlíti, hogy aznap van a fia, Will születésnapja. Csakhogy az új epizódokban szóba sem kerül Will születésnapja – és bár egy nagy szerencsétlenség lett a fiúból, azért annyira csak nem vált jelentéktelenné, hogy legalább ne jutott volna az eszébe a szülinapja?! A sorozatot alkotó Duffer testvérek menten belátták, hogy ezt bizony elszúrták, és bocsánatot kértek a folytonossági hibáért, majd a Variety-nek adott új interjúban beszéltek arról, hogy javítják a hibát. 

Ez túl szomorú! És a narratíva szempontjából semmi értelme. De beszéltünk róla tegnap, és azt hiszem, hogy nyomunk egy George Lucast.

Azaz, ahogy Lucas utólag belenyúlkált a Star Wars-filmekbe, toldozgatta-foldozgatta, ők is ezt teszik majd. Matt Duffer elmondta, hogy az eredeti epizódban meg tudják változtatni a hangot, hogy Will születésnapja május 22-e legyen, "mert a 'május' belefér Winona szájába", azaz az utószinkront könnyen meg lehet csinálni. Hozzátette, hogy nem ez lenne az első eset, hogy valamit megváltoztatnak a megjelenés után.

"Már georgelucasoztunk párszor, amikről az emberek nem tudnak."

Amikor megkérték, hogy részletezze, Ross Duffer azt mondta, hogy Lucashoz hasonlóan az ő változtatásaik is elsősorban a vizuális effektek javítását szolgálták. Valójában már a május végén felkerült új epizódok sem olyanok, mint amikor bemutatták, mert azóta bütykölgettek rajtuk.

A Netflixnél nem hiszem, hogy valaha is megengedték volna bárkinek, hogy a nyitóhéten, sőt még a hétvégén is foltozgassanak. Mi pedig azt mondtuk: Nos, miért is ne? Erre ők: Mert idegesít minket. Erre mi: Hát, talán most megpróbáljuk. És jól sikerült.

Július 2-án érkezik a Netflixre a kettévágott negyedik évad utolsó két, mozifilmnyi hosszúságú epizódja, és utána már csak egy szezon – de úgy fest, nem kell búcsút mondanunk ettől a világtól, ugyanis a Duffer-testvérek már egy spinoffon gondolkodnak. A Mike-ot játszó Finn Wolfhard vetett fel nekik egy ötletet, ami a testvérpárnak menten megtetszett, de semmi konkrétumot nem árultak el.

Más lesz, mint amit bárki vár, beleértve a Netflixet is.

 

(Forrás: Deadline, IndieWire)

Címlapkép: Netflix