Eltüntetik a kínos bakit a Sárkányok házából

Kávéspohár helyett most egy zöld kesztyűn csámcsoghattak a rajongók – eddig.

Megírtuk mi is, és persze a szokásos heti Sárkányok háza-podcastünkben is kitértünk rá, hogy komoly baki csúszott a 3. epizódba. A sztori szerint Viserys Targaryen király (Paddy Considine) kezét egy súlyos kór támadta meg, a 3. epizód kezdetére azonban, amely két évvel a 2. rész után játszódik, a fertőzése már annyira súlyossá vált, hogy két ujját is elvesztette. Egy későbbi jelenetben viszont, ahol Viserys épp levelet küld az öccsének, Considine egy zöld kesztyűt visel az elvileg hiányzó két ujján. A produkciós stáb valószínűleg azért bújtatta bele egy ilyen ruhadarabba a király kezét, hogy leegyszerűsítse az utómunkacsapat számára a két ujj CGI-vel történő eltávolítását – csakhogy ez a fázis végül valahogy kimaradt.

A The Hollywood Reporter úgy értesült egy bennfentes forrástól, hogy az epizódot kijavítják, és az átdolgozott változat még a héten megjelenik a streaming platformokon.

A jelenet a közösségi médiában aktív éles szemű rajongókat természetesen a Nagy Starbucks-bakira emlékeztette, amikor is az utolsó évad negyedik epizódjának lakomajelenetében tévedésből egy Starbucks-poharat felejtettek az asztalon Daenerys előtt.

Ryan Condal, a Sárkányok háza társ-showrunnere a THR-nek az első évad kezdete előtt elmondta, hogy a sorozat csapata gondosan ügyelt arra, hogy megelőzze a hasonló esetet. Még viccelődött is, mondvá, a sorozatnak "nagyon szigorúan ellenőrzött díszletei voltak – és valóságos Starbucks-vadászat zajlott".

A kreátortársa, Sapochnik (aki időközben bejelentette a távozását), akkor azzal poénkodott, hogy ő más megközelítést választott – direkt kávéscsészékkel szórta tele a díszletet, ahol csak lehetett, hogy később digitálisan kiretusálhassák őket. Kihívást is intézett a nézőkhöz, hogy találják meg, hol volt az utólag digitálisan eltávolított poharak helye, és ha megtalálnak egyet, akkor nyereményt kapnak – ami egy csésze kávé lenne természetesen.

via: THR