Ez a 10 film és sorozat most a legnépszerűbb a streamingoldalakon

A nézettségi listán ismét nagyot ment a Trónok harca - az emberek komolyan készültek a Sárkányok házára. De még mindig toplistás a Stranger Things, és a Gyilkos a házban is egyre népszerűbb.

A Hulu nálunk a Disney+-on nézhető Gyilkos a házban című sorozata a július 25-július 31-i héten (azaz, amikor a második évad hatodik évadja már elérhető volt) betört a Nielsen Top 10 streaming rangsorába, és a 10. helyen landolt a kifejezetten streamingre gyártott műsorok között. A nevezett héten a sorozat mindkét évadának akkor elérhető 16 epizódját összesen 391 millió percet nézték, ezzel kiütve az Amazon Prime Video A fiúk (The Boys) című sorozatát.

Már július végén nagyot ment a Trónok harca is, a 7. helyezte szerezte meg a listán – nyilvánvalóan sok néző edzett a most hétfőn bemutatott Sárkányok házára, ami az HBO történetének legnagyobb nézettségű premierje lett, összesen 9,99 millió nézővel. Az HBO Max nem is bírta a gyűrődést: annyian próbálták streamelni a Trónok harca-előzményszériát, hogy lefagyott a rendszer.

Forrás: HBO Max

 

Az összesített Top 10 streaming-program listán – amelybe beletartoznak a streamingre gyártott eredeti és megvásárolt sorozatok és filmek – a Netflix kibérelte a dobogót, ugyanis a Virgin River, a Stranger Things és A szürke ember megőrizték a helyüket, annak ellenére, hogy valamelyest csökkent a nézett percek száma. A romantikus drámasorozatot július 25. és július 31. között 2,4 milliárd percet nézték, szemben a 2,6 milliárddal, amit az előző héten, a negyedik évad megjelenésekor ért el a Netflixen.

A második héten a második helyen, miután a 4. évad 1. részének májusi megjelenése után közel három hónapig vezette a listát, a Stranger Things 1,8 milliárd perc nézettséget ért el, ami 19%-os csökkenést jelent az előző heti 2,3 milliárdhoz képest. A harmadik helyezett A szürke embert pedig 1,4 milliárd percen át nézték.

A szintén netflixes Keep Breathing 730 millió megtekintett perccel a 4. helyet szerezte meg, míg a Cocomelon című gyerekműsor 696 millió megtekintett perccel az 5. helyen végzett. A Nielsen szerint az utóbbi közönségének nagyjából 44%-át a 2-1 éves gyerekek teszik ki, de az együttes nézettség (gyerekek és felnőtt nézők) a 18-34 és 35-49 éves korosztályból is kétszámjegyű számot hoztak. Ezen kívül a Cocomelon ezen a héten a multikulturális nézettségi mutatót is megdöntötte: a nézők kétharmada spanyolajkú, afroamerikai és ázsiai otthonokból érkezett.

A Grace klinika a 6. helyet foglalta el 656 millió nézett perccel, messze megelőzve a 19. évad szeptemberi premierjét.

A lista további helyezettjei az NCIS (649 millió), Az internet leggyűlöltebb embere (546 millió), a Bíbor szívek (508 millió) és az Énekelj! 2. (471 millió) voltak.

(Forrás: Variety)