Ezekkel a szuperprodukciókkal köszönti a tavaszt a Netflix

Márciusban jön Guy Ritchie és a Trónok harca alkotóinak új sorozata, plusz Adam Sandler sci-fije és Millie Bobby Brown hercegnős fantasyje.

Erősnek ígérkezik a március a Netflixen. Mutatjuk a legjobban várt produkciókat.


Spaceman (március 1.)

Adam Sandler a sok komédia után ismét drámai szerepet vállalt. Az űrhajósban egy Jakub nevű asztronautát játszik, Csehország első űrhajósát, aki azt a feladatot kapja, hogy féléven át gyűjtsön egy bizonyos fajta ősi port a galaxis peremén.

Mikor azonban a misszió folyamán darabokra hullik az élete, az űrhajója körül ólálkodó árnyéklénytől kér segítséget. Mivel ez az összeomlás a földi életét érinti, a tippek elég izgalmas módon romantikus jellegűek.

A szóban forgó, Hanuš névre keresztelt teremtmény szinkronhangját Paul Dano kölcsönzi, de a film további szereposztása is parádés, hiszen játszik még benne Carey Mulligan (Lenkát, Jakub feleségét alakítja), Kunal Nayyar (az Agymenők Raj Koothrappalija), Lena Olin (A lét elviselhetetlen könnyűsége, Csokoládé) és Isabella Rossellini is. A művet pedig nem más rendezte, mint a Csernobil direktoraként híressé vált Johan Renck, korábban videóklipes alkotó, még korábban Stakka Bo.


A hercegnő és a sárkány (március 8.)

A Juan Carlos Fresnadillo által rendezett Damselben a Stranger Things sztárja, Millie Bobby Brown alakítja a főszereplőt, aki feleségül megy egy jóképű herceghez, de a sztori nem tündérmeseként folytatódik, kiderül ugyanis, hogy a hercegnőt fel fogják áldozni, és meg kell küzdenie egy sárkánnyal.

A film Evelyn Skye azonos című regénye alapján készült, ami márciusban magyarul is megjelenik. A Dan Mazeau által írt fantasyben Nick Robinson, Angela Bassett, Ray Winstone, Brooke Carter és Shohreh Aghdashloo is szerepel.


A 3-test-probléma (március 21.)

Új sorozatot készített a Trónok harcát jegyző  David Benioff és D.B. Weiss. A hivatalos szinopszis azt ígéri, hogy egy izgalmas történetet kapunk, „amely a sci-fi drámát újradefiniálja többrétegű rejtélyeivel és a műfaji tétekkel”, amiben „egy fiatal nő végzetes döntése az 1960-as évek Kínájában téren és időn át visszahat a jelenben élő briliáns tudósok egy csoportjára. Miközben a természet törvényei a szemük előtt bomlanak fel, öt egykori kolléga újra összeáll, hogy szembenézzenek az emberiség történetének legnagyobb fenyegetésével.”

A sorozat alapjául szolgáló Cixin Liu-regény magyarul is megjelent az Európa Könyvkiadó gondozásában, A háromtest-probléma címmel.  főbb szerepeket Benedict Wong (Doctor Strange) és Eiza González (Rohammentő) alakítják, de felbukkannak majd olyan, Trónok harcából ismert színészek, mint Liam Cunningham (Sir Davos) és John Bradley (Samuel Tarly). A sztori adaptálásáért többek közt Alexander Woo (True Blood, The Terror) felel.

 

Úriemberek (március 7.)

Jön az Úriemberek, de ez nem deja vu: Guy Ritchie 2019-ben tényleg rendezett ezen a címen egy kiváló filmet, ez viszont most a sorozatverzió. Ugyanabban a világban játszódik, mint a film, de egy másik történet és más szereplők állnak a fókuszban.

A sztori szerint a Theo James által alakított Halstead hercege, Eddie Horniman, egy angol arisztokrata elidegenedett fia, aki megörökli apja tekintélyes birtokát, és rájön, hogy az egy fűbirodalom része. Ezzel belekeveredik ő is a bűnözés világába - konkrétan a karrier-bűnöző Bobby Glass-szel (Ray Winstone) akasztja össze a bajszát. Eddie eltökélten próbálja kiszabadítani családját a gengszterek karmai közül, de ahogy kezdi beszippantani a bűnözés világa, úgy érez rá egyre jobban az ízére.

Glass lányát, a drogüzlet napi ügyeit intéző Susie Glasst Kaya Scodelario játssza. Ritchie amellett, hogy kreátor, társíró és executive producer, az első két epizód rendezéséért is felel.


Girls5eva (március 14.)

Miután az első két évad a Peacockra került fel, a Tina Fey által producerált Girls5eva című vígjátéksorozat harmadik évada kizárólag a Netflixen lesz látható. A szériában egy 90-es években befutott lánybandát követhetünk, akik turnéra indulnak, hogy újraéljék a régi dicsőségüket. Bizonyára minden simán fog menni annak ellenére, hogy a hölgyeknek nincs turnémenedzserük, lekötött időpontjaik, helyszínük vagy bármi más, csak egy furgon és a lelkesedésük...


Az ír kívánság (március 15.)

A Szent Patrik-napra időzítve érkezik meg Lindsay Lohan vadonatúj romantikus komédiája, amelyben Maddie Kellyt alakítja, akinek a valódi érzéseit titkolva kell koszorúslányként szolgálnia legjobb barátnőjét, aki hamarosan feleségül megy élete szerelméhez Írországban.


Shirley Chisholm – Versenyben a Fehér Házért (március 22.)

A John Ridley által rendezett új életrajzi film az első fekete kongresszusi képviselőnő történetét meséli el, aki még az 1972-es elnökválasztási kampányban is indult.

Regina King alakítja Shirley-t, a további szereplők pedig Lucas Hedges, Michael Cherrie és Dorian Missick. Ez egyben a tavaly elhunyt Lance Reddick utolsó filmje, aki Wesley McDonald "Mac" Holdert alakítja.


Párizsi alvilág (március 1.)

A Netflix France újdonsága ez az új krimisorozat, amely a párizsi bűnözés világában játszódik, ahol Lyna találkozik a titokzatos és kegyetlen Furie-val, aki ezt a veszélyes világot irányítja.

A főszereplők: Lina El Arabi, Marina Foïs, Mathieu Kassovitz, Steve Tientcheu és Quentin Faure. Kreátorok: Jean-Yves Arnaud és Yoann Legave.


Supersex (március 6.)

A nemzetközi pornóikon, a Budapesten élő Rocco Siffredi életéről készült hétrészes sorozat, amely szabadon kezeli a pornós életét. A főszerepet Alessandro Borghi (Ördögi játszmák, Angela nővér nyomoz) játssza, a sztorit az elismert olasz forgatókönyvíró, Francesca Manieri (Akik mi vagyunk, Az én lányom) jegyzi, aki nem mellesleg közismert feminista. A Supersex Siffredi családját, származását, és a szerelemhez való viszonyát vizsgálja, „valamint azokat a körülményeket, amik a pornográfia felé terelték őt” – nyilatkozta Manieri.


A nevem Loh Kiwan (március 1.)

Song Joong-ki a főszereplője ennek az új koreai filmnek, „egy észak-koreai disszidenst alakít, aki kétségbeesetten küzd azért, hogy Belgiumban elismerjék menekültstátuszát".


A jel (március 7.)

A négyrészes német minisorozat egy tudósról szól, aki a Nemzetközi Űrállomás fedélzetén eltűnik, miután valami hihetetlen dolgot fedezett fel, és megfejtendő nyomokat hagy a Földön élő családjának.

A főszerepben Florian David Fitz, Peri Baumeister, Yuna Bennett, Nilam Farooq és Hadi Khanjanpour látható.

via: Uproxx