Fesztiválnyertes magyar dokumentumfilm érkezik az HBO GO-ra

A Dívák három érettségire készülő, kallódó lány életét mutatja be: rajtuk keresztül egy egész generáció portréja kirajzolódik.

Már csak pár nap, és az HBO GO-n is elérhető lesz a Kőrösi Máté rendezésében készült Dívák című dokumentumfilm, amely a hétvégén elnyerte a 18. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál közönségdíját. Az HBO és a Makabor Stúdió közreműködésével létrejött film nemcsak a közönséget, de a hazai és nemzetközi sajtót is meghódította: a hazai filmkritikusok szerint a fiatal rendező műve generációs portré, ami igen komoly témákat feszeget, méghozzá kompromisszummentesen, de a dráma és a szomorú pillanatok között akadnak igen vicces jelenetek is. Már az előzetes is beránt:


Íme a szinopszis:

A filmben a fiatal rendező diplomafilmjéhez keres témát, amikor rátalál egy különleges gimnáziumra, ahol kallódó tinédzsereket készítenek fel az érettségire. Itt találkozik Szanival, Tinával és Emesével, a suli Díváival. Máté hamar felismeri, hogy egy fiatal srác számára komoly kihívásokat tartogat, ha egy kamerával a kezében közel szeretne kerülni három húszéves lányhoz. Minél többet tud meg róluk, annál több kérdés fogalmazódik meg benne.

 

A Dívák november 18-tól érhető el az HBO GO kínálatában.

 

(Forrás: HBO)

A Port.hu zenés műsora, a SZESSSÖN e heti vendége a Nem akarok beleszólni trió egyik frontembere, Fancsikai Eszter, aki a YouTube-ról úgy lehet ismerős mint Vegamama. Most megmutatta, hogy mit tud a dobok mögött.