Film készült Daniel Radcliffe lebénult kaszkadőréről

A Harry Potter sztárja is szerepel benne.

David Holmes a legelső Harry Potter-filmtől kezdve 10 éven át volt a címszerepet alakító Daniel Radcliffe kaszkadőre, mígnem az utolsó előtti részben, a Harry Potter és a Halál ereklyéi: 1. rész forgatásán gerincsérülés szenvedett, és mellkastól lefelé lebénult.

David Holmes: The Boy Who Lived (David Holmes: A fiú, aki élt) címmel most dokumentumfilm készült a kaszkadőrről, amelyben őszinte személyes felvételek, Holmes kaszkadőrmunkájának kulisszák mögötti felvételei, a mostani életének pillanatképei, valamint a Radcliffe-fel, barátokkal, családtagokkal és egykori stábtagokkal készített bensőséges interjúk szerepelnek.

A gyártó Warner Bros. Discovery közleménye szerint a film olyan egyetemes témákat tükröz, mint „a megpróbáltatásokkal való együttélés, a felnőtté válás, az identitás megtalálása egy bizonytalan világban, valamint a kötelékek, amelyek összekötnek és felemelnek minket.”

Radcliffe és Holmes között "elválaszthatatlan kötelék" alakult ki a forgatások alatt, és később is barátok maradtak. A páros 2020-ban indított egy podcastot Cunning Stunts címmel, amelyben az iparág neves kaszkadőreivel beszélgetnek, és a filmek legnagyobb akciójeleneteit boncolgatják.

"Azt hiszem, van egy kaszkadőröket övező mítosz, hogy valamilyen módon emberfelettiek" - mondta Radcliffe akkoriban.

"Amikor a közönség valami igazán fájdalmas vagy szörnyű dolgot lát, azt hiszik, hogy ez egy vizuális effekt volt, vagy hogy van valami okos, biztonságos módja annak, hogy ezt megcsinálják. Ez sokszor nem így van. Nincs mód arra, hogy megjátsszuk például a lépcsőn való leesést. Ha elüt egy autó, akkor tényleg elüt egy autó, még akkor is, ha lassabban megy, mint a vásznon. Megtalálják a legbiztonságosabb módját, de attól még fájhat."

A dokumentumfilm premierje november 15-én lesz az HBO-n (hogy a magyar verzión mikor, azt még nem tudni), később pedig az HBO Maxon lesz elérhető.

Via: THR / Independent