Harry Potter hírek: Bernie Sanders a Roxfortban és élőszereplős Harry Potter-sorozat készül(het)

Ez állítják bizonyos Warner-közeli informátorok, hogy élőszereplős Harry Potter-sorozatot készít az HBO Max. Mindeközben Daniel Radcliffe egy Teszlek-süveges Bernie Sanders-mémjén nevetgél a követőivel együtt.

Warner-közeli források szivárogtatták ki a Hollywood Reporter magazinnak a bombahírt, miszerint a stúdióóriás annyira komolyan gondolja, hogy a cégbirodalmába tartozó fizetős HBO Max streaming szolgáltatónak ki kell ütnie a nyeregből a rivális Netflix, Disney+ és Amazon Prime platformokat, hogy bele akarnak vágni egy élőszereplős Harry Potter-tévésorozat fejlesztésébe is. A Hollywood Reporter forrásai persze egyelőre elég titokzatosan fogalmaznak: egyelőre annyi a biztos, hogy a WarnerMedia égisze alatt alakuló projekt gazdái már több beszélgetést is lefolytattak bizonyos írókkal, és megkezdődtek a tapogatózások, hogyan lehetne a fél világ kedvenc varázslóuniverzumát tévére adaptálni.

Forrás: InterCom

 

Az informátorok szerint ezeken az írókereső tárgyalásokon az HBO Max és a Warner vezetői vesznek részt, de konkrét forgatókönyvírók, vagy más, a leendő stábba kiszemelt hírességek nincsenek egyelőre megnevezve. Az egyeztetések állítólag még nagyon korai stádiumban vannak, nincs aláírt szerződés semmiről. Az HBO Max és a Warner Bros. eközben egy rövid, de velős nyilatkozatban reagált a Hollywood Reporter fülesére:

A stúdiónak és a streaming platformnak nincs fejlesztés alatt álló Harry Potter-tévésorozata.

Tévésorozat tehát egyelőre hivatalosan nincs, az viszont kétségtelen tény, hogy a Warner számára továbbra is kiemelt prioritás az aranytojást tojó tyúkot jelentő Harry Potter-univerzum további bővítése, a brandtulajdonos J.K. Rowlinggal szorosan együttműködve. Jóllehet, Rowling nemrég sokak szemében leszerepelt, amikor a közösségi médiában olyan kijelentést tett, hogy ő a nem menstruáló nőket nem tekinti nőnek, ami emiatt számos Harry Potter-sztár (többek között Daniel Radcliffe, Emma Watson és Eddie Redmayne) és maga a Warner stúdió is elhatárolódott tőle. De nem tett jót a Harry Potter franchise-nak a Legendás állatok-filmekben szereplő Johnny Depp és a volt felesége, Amber Heard sajtónyilvános bántalmazási ügye és hosszas pereskedése sem, ami miatt végül Mads Mikkelsen vette át Johnny Depptől a gonosz varázsló, Gellert Grindelwald szerepét.

Az viszont biztos, ahogy a Warner minden erőforrását a nemrég elindult HBO Max platformra összpontosítja. Deklaráltan ez jelenleg a vállalatcsoport legértékesebb szellemi tulajdona, nem csoda, hogy itt talált új otthonra a kultikus Jóbarátok tévésorozat (bár a régóta lebegtetett, nagy reuniont még mindig nem készítették el) és a Zack Snyder-féle, négyórás Igazság Ligája-verzió is, de itt folytatódik majd a Szex és New York, és ide készülnek most gőzerővel a Trónok harca spin off tévésorozatok is. Emellett a világméretű koronavírus-járvány miatt idén a félgőzzel üzemelő mozik mellett (helyett?) az HBO Maxon is be fogják mutatni a legnagyobb durranásnak szánt Warner-filmeket. A multiplatformos premierek sorát tavaly karácsonykor a Wonder Woman 1984 kezdte meg, nem kis felháborodást kiváltva azonban ezzel azon filmesek körében, akik moziban bemutatandó munkákra, és nem HBO Max-reklámra szerződtek korábban a Warnerrel.

A Warnernek és az HBO Maxnak tehát most minden korábbinál égetőbben szüksége van egy olyan produktumra, amit a filmszínházak helyett a tévében is be lehet mutatni, nem kell kismillió emberrel alkudozni róla, mert a jogok egyetlen alkotó kezében vannak, és lehetőleg a világ egyik legismertebb bandje, ami fel tudja venni a versenyt a saját rajzfilmjei mellett a Star Warst és a Marvel-hősöket is birtokló Disney-vel szemben. A Harry Potter-univerzum pont ilyen, a máig tartó népszerűségét pedig mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a címbéli varázslót alakító Daniel Radcliffe a hivatalos közösségi oldalán most épp egy Teszlek Süveges Bernie Sanders-mémmel viccelődik (a saját bevallása szerint fázós vermonti szenátor Joe Biden amerikai elnök beiktatási ceremóniáján ücsörgött ebben a mókás szettben, szigorúan betartva a szociális távolságot és a kötelező maszkviselést):

Hmm, difficult. VERY difficult. Plenty of courage, I see. Not a bad mind, either. There's talent, oh yes. And a thirst to prove yourself. But where to put you?

Közzétette: Daniel Jacob Radcliffe – 2021. január 21., csütörtök