Íme a tíz legnézettebb streamelt sorozat

A Nielsen felmérése szerint a legtöbb streamelt sorozat a Netflixen található.

A Nielsen legfrissebb nézettségi jelentésében a tíz legjobb streaming műsor között nyolc is a Netflixé, ami azt mutatja, hogy a szaporodó riválisok ellenére még mindig piacvezető.

A listavezető a Netflix magyar felületén is elérhető Virgin River című sorozat, aminek harmadik évadát július elején mutatták be. A Nielsen legfrissebb streaming nézettségi jelentése szerint július 19. és július 25. között 1,27 milliárd percig nézték. A második helyezett már jóval kevesebb nézőt vonzott: az Én még sosem... megtekintése 567 millió perc, a harmadiké, a Több mint normális című sorozaté 422 millió perc.  A másik két sorozat, ami nem Netflix: a Disney+ Lokija és az Amazon Prime Videón elérhető Bosch.

A Nielsen adatai csak az Amerikai Egyesült Államok, a streamingcsatornákat televízión nézők közösségének adatain alapulnak, és csak a Netflixet, az Amazon Prime Videót, a Hulut és a Disney+ nézettségét mérték. A vállalat nagyjából egy hónapos késéssel adja ki a mért adatokat, a steramingszolgáltatókkal kötött megállapodás értelmében, ugyanis ezek a szolgáltatók nem közlik rendszeresen saját ellenőrizhető nézettségi számaikat.

Íme a teljes tízes lista:

1. Virgin River (Netflix) – 1,27 milliárd perc

2. Én még sosem... (Netflix) – 567 millió perc

3. Több, mint normális (Netflix) – 422 millió perc

4. Loki (Disney+) – 386 millió perc

5. Heist (Netflix) – 316 millió perc

6. Lucifer (Netflix) – 277 millió perc

7. Bosch (Amazon) – 231 millió perc

8. Vágyak/Valóság (Netflix) – 216 millió perc

9. The Cook of Castamar (Netflix) – 179 millió perc

10. The Movies That Made Us (Netflix) – 165 millió perc

(Forrás: IndieWire)