Itt az új trailer A szolgálólány meséje 5. évadához

A Hulu kultikus népszerűségnek örvendő, disztópikus sorozatát nálunk az HBO Max vetíti szeptember 15-től.

Az Amerikai Egyesült Államokban szeptember 14-én lesz a Hulu streaming csatornán A szolgálólány meséje című, kultikus népszerűségnek örvendő disztópikus sci-fi széria 5. évadának premierje. A sorozat magyar rajongói szeptember 15-től az HBO Maxon kapcsolódhatnak be a sokáig csak „tenyészkanca” szerepkörre kárhoztatott egykori szolgálólány, June (Elisabeth Moss) újabb kálváriájának krónikájába (a premier napján két epizód is felkerül, majd hetente jön egy-egy új rész). Íme az új előzetes,

DE VIGYÁZAT, NAGYON SPOILERES LEHET A VIDEÓ AZOKNAK, AKIK MÉG NEM LÁTTÁK A 4. ÉVADOT!

 

 

No, most hogy szóltunk a rontócveszély miatt (tényleg ne olvasson tovább, aki még nem látta a 4. évadot!), már lelkiismeret-furdalás nélkül leírhatjuk, hogy az 5. évad, ahogy az a friss előzetesben is látható, June és Serena (Yvonne Strahovski) elkerülhetetlen összecsapásával indul, miután utóbbi asszony férje, Fred Waterford parancsnok (Joseph Fiennes) a negyedik évad végén elhalálozott. Az új epizódok hivatalos szinopszisa így szól:

June szembesül Waterford parancsnok megölésének következményeivel, miközben azért küzd, hogy újra meghatározza önmagát és a célját. Az özvegy Serena megpróbálja növelni a hírnevét Torontóban, miközben a Gilead befolyási övezete egyre mélyebben kúszik be Kanadába.

És van már új plakát is az 5. évadhoz, melynek tanúsága szerint „vannak bűnök, amiket nem lehet lemosni” illetve „nemcsak víz van a híd alatt”:

Az 5. évadban Bradley Whitford, Max Minghella, O-T Fagbenle, Samira Wiley, Ann Dowd, Madeline Brewer, Sam Jaeger, Amanda Brugel és az újonc Christine Ko is szerepelnek. Az Emilyt alakító Alexis Bledel már nem tér vissza, csatlakozik viszont a szereplőgárdához Genevieve Angelson, mint Mrs. Wheeler, egy tehetős kanadai asszony, aki bálványozza a diktatórikus Amerika frissen megözvegyült „first ladyjét”, Serenát.

(via NME.com)