Izgalmas dokufilmet forgatott az HBO Diana hercegnéről

Befutott az előzetes az HBO Max kínálatába augusztus 13-án felkerülő The Princesshez.

Az utóbbi években eléggé elárasztottak bennünket a Diana walesi hercegnével kapcsolatos tartalmak – gondoljunk csak A korona 2020-ban bemutatott 4. évadára (amit ebben a PORT.hu-cikkben méltattunk), vagy a tavaly mozikba került Spencerre, ami fényesen bizonyította, hogy Kristen Stewart egyáltalán nem tehetségtelen színésznő (kritikánk a filmről itt olvasható). A sorba most az HBO is beállt: augusztus 13-án debütál az HBO Maxon az archív felvételekkel alaposan megtűzdelt The Princess, amihez már kijött az előzetes is. Íme:

A film első sorban azt a fojtogató kettősséget dolgozza fel, hogy míg a britek és a Nemzetközösség országának tagjai már-már őrületbe hajló örömujjongással fogadták Dianát, mintha csak ő lenne a Beatles ötödik tagja, maga a hercegné nagyon nehezen viselte ezt a II. Erzsébet királynőt is elhalványító dicsfényt. A lesifotósok állandó ostromáról nem is beszélve.

Már a fenti előzetes is tele van a dokumentumfilm iszonyú erős pillanataival. Például amikor a fotósok hada embernagyságú teleobjektívekkel ácsorog a királyi palota kerítésénél, hogy lefotózhassák Dianát. De igen beszédes Károly herceg arckifejezése is, amikor rádöbben, hogy ő a bulvárra éhes brit média szemében csak egy másodhegedűs ebben a frigyben (alighanem rászólhatott valaki, hogy „útban van”, azaz belóg a képbe, és így nem tudnak jó fotót lőni az imádott hercegnéről), mint ahogy sokkoló hallani a narrátort is, amikor az archív felvételek lepergése közben egyfajta vészjósló ómenként azt taglalja:

Ha egy modern embert egy ősi intézménybe helyezel, mindnyájukat tönkreteszed.

(via Uproxx)