Kiderült, melyik sorozat áll a budapesti fegyverropogás hátterében

Óbudán, Újpesten és Újlipótvárosban is hallani lehetett a háborús zajokat.

Szerda és csütörtök késő este több budapesti kerületben is gépfegyvereket lehetett hallani. A Blikk beszámolója szerint „volt olyan ukrajnai menekült, aki azt hitte, ide is elért a háború, de olyan családok is akadtak, amelyeknél a gyerekeket kellett nyugtatni fél éjszaka.” Többen a rendőrséget is felhívták.

Valójában forgatás zajlik, az Amazon Prime-on futó A végső lista című akciósorozat 2025-re tervezett, második évadát veszik fel, többek közt a Hajógyári-szigeten. Ahogy az ilyenkor megszokott, a stáb felhívásokon tájékoztatta a lakosságot a lezárásokról, a helyiek egy része tehát tudhatott arról, hogy forgatnak a környéken, de az még a filmeseket is meglepte, hogy ilyen messzire elhallatszanak a lövések hangjai – a közösségi médiás beszámolók alapján Óbudán, Újpesten és Újlipótvárosban is hallani lehetett őket.

Forrás: Reddit

 

A 24.hu-nak Pejkó Tamás, a GM Films kft. felvételvezetője elmondta, hogy az akciójelenetekben három különböző típusú fegyverrel dolgoznak, a leghangosabbak az 50-es kaliberű fegyverek, de ezt csak 8.00 és 22.00 óra között használják. Este tíz után már csak kevésbé hangos fegyverekkel, éjféltől kezdve kizárólag kézifegyverekkel dolgoznak.  

A forgatás április 14-ig minden éjszaka 18.00-tól hajnali 4-ig zajlik, hasonló hangerővel.

A Blikkben közölt fotók alapján a Hajógyári-sziget és környéke egy arab országot alakíthat, a falakon és a plakáthelyeken ugyanis arab feliratok, illetve gépfegyvernyomok láthatók.

A végső listában Chris Pratt alakítja az egykori tengerészgyalogos főhőst, aki azt próbálja meg kinyomozni, hogy miért veszett oda a teljes szakasza egy titkos küldetés során. A szálak, mint mindig, a legmagasabb helyekre vezetnek, és a főhősnek menekülnie kell, egyedül csak a Taylor Kitsch által alakított testvérére számíthat.

Via: Blikk / 24