Kiderült, mikor érkezik a Sárkányok háza 2. évada

Az HBO Max tartalomigazgatója, Casey Bloys szivárogtatott némi információt a várva várt folytatással kapcsolatban. De más HBO-s tartalmakról is mesélt.

A folytatás produkciós munkálatai nemrégiben kezdődtek meg, szóval a szakember pontos premierdátumot még nem közölt, de becslése szerint valamikor 2024-ben várható a bemutató. Ugyanakkor azt is hozzátette, hogy véleménye szerint a 2024-es Emmy-díjakért való küzdelemhez már későn kerül sor a debütálásra. Mivel ott 2024. május 31. a nevezési határidő, a Variety úgy véli,

a Sárkányok háza 2. évada valószínűleg 2024 nyarán érkezik.

Arra a kérdésre, hogy esetleg egyszerre több évadot is terveznek-e, Bloys azt válaszolta, hogy nem akarnak még egyszer abba a hibába esni, mint amikor elkezdtek egy rakás Trónok harca-spinoffot és előzményszériát fejleszteni, sőt forgatni, és többet végül el kellett kaszálni (valamelyiket már azután, hogy leforgatták az első részét). Így jelenleg erre az egy Trónok harca-sorozatra (és annak egy évadára) koncentrálnak. „Eltart egy darabig, amíg egy széria eléri a célját. És tudom, hogy George (R.R. Martin, az eredeti regények szerzője) is így érez. Szóval valami olyasmit akarunk csinálni, amire mindenki büszke lehet” – szögezte le a tartalomigazgató.

Forrás: HBO Max


Az egyéb várható Trónok harca-spinoffokkal kapcsolatban azért Bloys annyit elárult, hogy annak ellenére, hogy jelenleg nincs semmi bejelentenivalója Kit Harington Havas Jon-sorozatával kapcsolatban, az a projekt még mindig folyamatban van, azaz remélhetőleg valamikor meg fog valósulni. Az egyéb HBO-s sorozatok spinoffjaival kapcsolatban azonban a szakember lehűtötte a kedélyeket. „Az az univerzum, amit George hozott létre, magában hordozza a spinoffok lehetőségét a gazdag történelemmel, a családi és egyéb viszonyokkal, illetve a rengeteg háborúval és csatával.

Egy olyan széria esetében viszont, mint például az Utódlás, kicsit erőltetettnek tűnik a számomra, hogy akkor most kövessük ezt vagy azt a figurát. Ha a kreátor, Jesse Armstrong azt mondja, nagyon meg akarja csinálni, én benne vagyok, de amúgy nem erőltetném” – mondta Bloys. Mivel korábban az alkotók azt nyilatkozták, hogy a március végén érkező negyedik évad után még egy évadot szeretnének, amelyben lezárnák a történetet, valószínűleg pár éven belül örökre búcsút kell vennünk a Roy családtól. (FRISSÍTÉS: időközben kiderült, hogy a negyedik évad lesz az utolsó.) Casey Bloys azt is hozzátette, hogy ugyanezen oknál fogva nem folytatódik az Easttowni rejtélyek és a Watchmen sem, mivel az alkotók maguk nem érdekeltek benne.

Kate Winslet az Easttowni rejtélyekben. Forrás: HBO Max.


Az előbbi kreátora, Brad Ingelsby inkább egy másik bűnsorozattal kezdett foglalkozni, és Damon Lindelof, a Watchmen executive producere sem érzi úgy, hogy folytatná. Ami pedig a többi meglebegtetett folytatást, rebootot vagy spinoffot illeti, Bloys határozottan cáfolta a pletykákat, hogy a Sírhant műveket feltámasztanák, a True Blooddal kapcsolatban pedig elismerte, hogy bekértek néhány forgatókönyvet, de egyik sem fog eljutni a megvalósulásig. Folyamatban van ezzel szemben Bong Joon-ho Élősködők című filmjének tévés verziója (habár a Havas Jon-szériához hasonlóan nincs semmi újság vele kapcsolatban) és egy The Palace című sorozat Kate Winslettel, Hugh Granttel és Andrea Riseborough-val, amiről itt írtunk korábban.


(via Variety)