Kukázták Matthew McConaughey filmjét

Bizonyos zavaró körülmények merültek fel a megtörtént eseményeken alapuló alkotás eredeti sztorijával kapcsolatban.

A Dallas Sting című produkcióban az Oscar-díjas sztár egy fociedzőt alakított volna, Bill Kindert, aki 1984-ben

sikerre visz egy általa alapított amerikai női ifjúsági amatőr futballcsapatot a kínai labdarúgó-világbajnokságon (a csapat neve a címül választott Dallas Sting).

A mű egy tipikus szívmelengető sportfilm lett volna, ami bemutatja egy teljesen esélytelen csapat diadalútját, ahogy az esélyekkel szembemenve bebizonyítják, hogy ők is érnek valamit, miközben a fizikai küzdelem mellett számtalan bürokratikus akadályt is le kell győzniük

– ám a New Orleansba tervezett forgatás előtt hat héttel törölték a projektet.

McConaughey egy 2005-ös sporteseményen. Forrás: Donald Miralle / Getty Images


A Skydance nevű produkciós cég azért döntött így, mert mélyebben is beleásták magukat az igaz történet hátterébe, és úgy érezték, nyugtalanító állítások árnyékolják be. Ennél sokkal több nem derült ki, de egyes források helytelen viselkedést, illetlenséget és rosszhiszemű magatartást emlegetnek, szóval nem kizárt, hogy valami csúnya MeToo-ügy áll a háttérben (de ez szigorúan csak tipp, hiszen az illetékesek tényleg nem mentek bele a részletekbe).

A tervek szerint a Dallas Stinget az Apple TV+-on tették volna elérhetővé, és McConaugheyen kívül szerepelt volna benne az Éretlenségiből ismert Kaitlyn Dever is (ő lett volna az edző lánya). A forgatókönyvet a GLOW című sorozat alkotóiként ismert Liz Flahive és Carly Mensch jegyzik, a rendezést a neves tévés direktornak számító Kari Skogland (Hetedik érzék, Borgiák, A szolgálólány meséje, A legharsányabb hang, A Sólyom és a Tél Katonája) vállalta – volna. Utóbbi alkotó hamarosan a Gal Gadot-féle Kleopátra megrendezésével vigasztalódhat, és reméljük, Matthew McConaugheyt is kárpótolja majd valahogy az élet.


(via Uproxx, Deadline)