Megfilmesítik Johnny Depp és Amber Heard perét, már a szereplők is megvannak

A Hot Take: The Depp/Heard Trial című film szeptember 30-án debütál a Tubin, de a Discovery+ is bemutat szeptember 20-án egy új dokusorozatot Johnny vs Amber: The US Trial címmel.

Hot Take: The Depp/Heard Trial címmel készül film Johnny Depp és volt felesége, Amber Heard nagy horderejű rágalmazási peréről, ami kis túlzással az évszázad bírósági tárgyalása lett, miután percről percre tudósított róla a világ összes újságja (a PORT.hu témába vágó cikkei ezen a gyűjtőlinken találhatók meg). A produkció kizárólag a Fox streaming szolgáltatásán, a Tubin lesz látható, és a tervek szerint szeptember 30-án debütál majd az Egyesült Államokban.

Johnny Depp és Amber Heard (forrás: Samir Hussein/WireImage; Mike Marsland/WireImage)

 

Deppet Mark Hapka alakítja majd, Heard szerepét pedig Megan Davis kapta meg a készülő filmben, amely az egykori álompár viharos kapcsolatát követi majd nyomon, nemcsak a bírósági tárgyalótermekben, de azon kívül is. Melissa Marty fogja alakítani Depp ügyvédjét, a médiában már-már női szuperhőssé magasztosult Camille Vasquezt (akit a net népe néhány fotó után össze is boronált Depp-pel), Mary Carrig pedig Heard ügyvédjének, Elaine Bredehoftnak a szerepét kapta meg. A filmet Sara Lohman rendezi Guy Nicolucci forgatókönyve alapján.

Johnny Depp és Mark Hapka; Fotó: Samir Hussein/WireImage / Phillip Faraone/Getty Images

 

Mint ismeretes, Johnny Depp 50 millió dollárra perelte be Amber Heardet, miután szerinte a színésznő arra célzott egy 2018-as Washington Post-cikkben, hogy Depp bántalmazta őt. Bár Heard nem nevezett meg senkit név szerint, Depp azt állította, hogy a cikk kihatott a karrierjére, és elesett pár színészi munkától (többek között például a Legendás állatok franchise-ban is lecserélték őt Mads Mikkelsenre).

A hónapokon át sajtónyilvánosan zajló tárgyalás végül július 1-jén zárult le, és az esküdtszék Deppnek adott igazat, megállapítva, hogy Amber Heard mindhárom vádpontban rágalmazta őt. A bíróság végül 10 millió dolláros kártérítést és 5 millió dolláros büntető kártérítést ítélt meg Deppnek (Penney Azcarate Fairfax megyei kerületi bíró azonban az utóbbit a törvényben maximalizált 350 000 dollárra csökkentette). Amber Heard a három ellenkeresete közül egyet megnyert: itt az esküdtszék megállapította, hogy Johnny Depp (az ügyvédjén, Adam Waldmanon keresztül) megrágalmazta őt, amikor egy 2016-os incidensről szóló állításait átverésnek bélyegezte. Heardnek ebben az ügyben 2 millió dollárost kártérítést ítéltek meg.

Amber Heard és Megan Davis; Fotó: Karwai Tang/WireImage / Ari Perilstein/Getty Images for Famous by The 11:11 Experience

 

 

Kapcsolódó hír, hogy a Discovery+ platformon szeptember 20-án debütál egy új dokusorozat Johnny vs Amber: The US Trial címmel, ami szintén a milliók által követett per történetét meséli el részletekbe menően. A sorozatban Depp ügyvédei, jogi szakértők, újságírók és ismert hírességek is megszólalnak. Látható többek között az is, ahogy Depp jogi csapata felhívja az ismert szupermodellt, Kate Mosst, akivel Depp 1994 és 1998 között járt. A jelenet előtt a fentebb már emlegetett ügyvédnő, Camille Vasquez a kameráknak beszél:

Reméltem, hogy sikerül meggyőznünk Kate Moss-t, hogy tanúskodjon, de minden, amit Kate-ről tudtam, arra utalt, hogy valószínűleg nem fog, mert ő egy rendkívül zárkózott ember, és semmi haszna nincs abból, ha tanúskodik.

Ezután az látható, ahogy telefonon beszél Kate Moss-szal és a csapatával. Moss végül tanúskodott: márciusban videókapcsolaton keresztül jelentkezett be a tárgyalásra, hogy tagadja Heard azon állítását, miszerint Depp lelökte őt a '90-es években a lépcsőn (erről mi is írtunk májusban itt a PORT.hun). A modell elmondta, hogy valóban leesett egy lépcsőn, amikor Depp-pel Jamaicán nyaraltak, de nem a színész lökte le őt.

(via Variety & The Independent)