Megvédte a Szex és New York-rebootból kimaradó Kim Cattrallt a könyv írója

A Szex és New York című sorozat eredetijéül szolgáló regényt szerző Candace Bushnell a The Hollywood Reporternek nyilatkozott a közelgő rebootsorozatról.

Ahogy arról korábban már írtunk, a Szex és New York című sorozat és a Szex és New York-filmek folytatásaként decemberben az HBO Maxra érkező And Just Like That… (És egyszer csak…) az ötvenes éveiben követi a három barátnő, Carrie, Miranda és Charlotte sorsát. Korábban sok rajongó sérelmezte, hogy a többi színésznővel – elsősorban a Carrie-t alakító Sarah Jessica Parkerrel – meglehetősen rossz viszonyt ápoló, a szexéhes Samanthát megformáló Kim Cattrall nem tér vissza.

„Nagyon szeretem Kimet, de úgy tűnik, már más dolgokat akar csinálni, és nem érez kedvet a folytatáshoz.

Talán már azt sem szeretné, ha mindig csak ezzel a karakterrel azonosítanák”

– védte meg a színésznőt Bushnell, aki annak idején saját tapasztalatain alapuló randizós cikksorozata nyomán írta meg a Szex és New York könyvet. Az írónő nyíltan elmondta a véleményét arról is, hogy az HBO most még egy bőrt lehúz a szériáról.

Bushnell és Cattrall még 2005-ben. Forrás: Gregory Pace / FilmMagic / Getty Images
„Nem voltam meglepve, hogy az HBO Max úgy döntött, hogy feléleszti a sorozatot. Végül is érthető, hogy pénzt akarnak csinálni belőle. Szóval annyira kihasználják, amennyire csak tudják”

– nyilatkozta az alkotó, aki azt is elárulta, hogy nem igazán tud részleteket a folytatás cselekményéről, amit természetesen nézni fog. „Remélem, hat évadon át fog futni. Hát igen, egy kis pénzt én is kapok belőle.”

Bushnell a Szex és New York nőképéről is beszélt. „A valóság az, hogy ha egy férfi mellett kötsz ki, az hosszú távon gazdaságilag talán nem a legjobb döntés. A férfiak sok különféle módon árthatnak egy nőnek. Erről olyan keveset beszélünk, pedig van valami, amivel kapcsolatban jó lenne, ha minden nő elgondolkodna:

annyival kevesebbet tehetsz, ha egy férfira támaszkodsz.

(…) A sorozat végső üzenete persze nem volt túl feminista. De ilyen a szórakoztatóipar. Ezért nem kéne az embereknek a tévéműsorok alapján élniük az életüket” – szögezte le Candace Bushnell.


(via The Hollywood Reporter)