Nehéz szülés lesz az Easttowni rejtélyek második évada

Kate Winslet elmondta, milyen "ijesztően nehéz" a kisvárosi nyomozó szerepét eljátszani.

A tavalyi év egyik legnagyobb sorozatsikere lett az Easttowni rejtélyek, a nézők imádták, és a kritikai elismerésekből is kijutott, a főszerepért Kate Winslet az Emmy-díjat is megkapta. A színésznő nem sokkal később kijelentette, nem lenne ellenére egy második évad, Brad Ingelsby showrunner pedig még augusztusban beszélt arról, hogy a folytatást illetően már folyik az ötletelés, de nincs könnyű dolguk.

"A kérdés az, hogy mivel olyan sok traumával terheltük meg a figurát, ha mindezt kivesszük, milyen irányban mehetnénk tovább. A gyereke halála, egy jó barát elvesztése: ezek olyan súlyos dolgok, hogy alaposan mérlegelni kell, mi lenne ugyanennyire méltó egy második fejezetben. Mare történetének folytatása mindenképpen ugyanolyan érzelmes és meglepő kell, hogy legyen.”

Ingelsby szerint az sincs kizárva, hogy a második rész a rendőri brutalitásról szóló vitákat is érintsen.

Winslet, aki a sorozat executive producere is, most egy podcastban beszélt arról, hogy egyelőre nagy a bizonytalanság a sorozattal kapcsolatban, még nem született döntés arról, milyen irányba fognak haladni.

A sztár, aki legutóbb az Avatar: A víz útjában tűnt fel, azt is elmondta, hogy habozik újra eljátszani az "ijesztően nehéz" szerepet, mivel az érzelmi terheit a képernyőn kívül is megérzi. Ráadásul az első évad sokkal jobban sikerült, mint amire bármelyikük is számított, így most az a kérdés, hogy felemelt fejjel, büszkén elsétáljanak vagy megpróbálják megismételni a sikert.

Az Oscar-díjas színész elmondta, hogy nagyon megterhelő volt számára ezt a karaktert eljátszani, és tekintettel kell lennie a családjára is, ezért nem lehet csak úgy belevágni egy óriási elkötelezettséget jelentő folytatásba. Pláne, mert tudja, hogy ha újra vállalja, akkor megint a maximumot kell adnia, hogy a nézők azt a Mare Sheehant lássák, akit megérdemelnek.

Winslet azt is elárulta, hogy még mindig könnyedén fel tudja venni Mare akcentusát, amit az SNL is kiparodizált a bemutató idején.

A színésznő a második évad elkészítéséig is látható lesz az HBO-n, két sorozata is készül, az egyik a Hernan Diaz azonos című regényéből adaptált The Trust, a másik a Stephen Frears (Pop, csajok satöbbi, Veszedelmes viszonyok, A királynő) által rendezett The Palace.

Via: Indiewire