Nézd meg a Navalnijról szóló Oscar-díjas dokumentumfilmet!

Az HBO Max kínálatában találod a tragikus módon aktuálissá vált alkotást.

Február 16-án, pénteken érkezett a hír, hogy 47 éves korában meghalt Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus, Vlagyimir Putyin legfőbb kritikusa, aki 2021 óta volt börtönben. A szibériai Harp falu IK-3 elnevezésű fogolytelepén vesztette életét a reggeli séta után.

A politikusról még 2022-ben Daniel Roher (Ghosts of Our Forest, Sourtoe: The Story of the Sorry Cannibal, Conversations with a Dead Prime Minister) forgatott dokumentumfilmet, amit 2023-ban a legjobb dokumentumfilmnek járó Oscar-díjjal jutalmaztak.


A magyar közönség először a 2022-es BIDF budapesti nemzetközi dokumentumfilmes fesztiválon találkozhatott az alkotással, ami nem sokkal később az HBO Max kínálatába is felkerült, és szerencsére azóta is megtalálható az oldalon.

A site-on olvasható tartalomleírás szerint Daneil Roher rendező Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezető életét és munkásságát mutatja be, aki több éves korrupcióellenes kampánya következtében komoly és hatalmas ellenségeket szerzett magának, köztük Vlagyimir Putyin elnököt.


(via HBO Max)