Párizsi cápával borzolja a kedélyeket a Netflix

A nézők közül többen egy lapon emlegetik a filmet Spielberg klasszikusával.

Bemutatta új nagy dobását a Netflix. A Cápák a Szajnában című Xavier Gens-film, amely már a magyar toplistát is vezeti, nem árul zsákbamacskát, arról szól, hogy egy hatalmas cápa valahogy bejut a Szajnába. A sztori szerint a Berenice Bejo által alakított tehetséges tudós, Sophia egy nappal a város híres triatlonversenye előtt fedezi fel, hogy egy gyilkos ragadozó úszkál Párizs szívében, de persze az illetékesek nem akarják lefújni az úszóversenyt, hiába próbálja meg figyelmeztetni a hatóságokat a potenciális vérfürdőre.

Az első közösségi médiás nézői vélemények tanúsága szerint sokakat meglepett a film minősége, volt, aki "kötelező néznivalónak" és "megdöbbentően jó filmnek" nevezte.

Az egyik néző azt írta: "ez gyakorlatilag A cápa Párizsban! Komolyan, erre épül az egész. És teljesen komolyan viszik végig az ötletet, irónia és kikacsintás nélkül, a franciák előkelő stílusában.”

Nagyszerű díszletek, környezetvédelmi kérdések és okos A cápa-idézetek"

- teszi hozzá egy másik néző, valaki pedig azt írta, hogy nem emlékszik rá, mikor élvezett utoljára ennyire egy eredeti Netflix-filmet.

Szórakoztató, kissé abszurd forgatókönyv, szolid alakítások, ökológiai aggályok és néhány valóban fantasztikus effekt".

Mások a film ökológiai témáit dicsérték, amelyeket a környezetvédelmi aktivista, Mika karaktere képvisel.

Voltak persze olyanok is, akiket kevésbé győzött meg a film. A történetvezetést és a speciális effekteket kritizálták, mivel időnként homályosnak találták a filmet, és azt állították, hogy hiányzik belőle az eredetiség.

Minden idők legbizarrabb cápás filmjei

Spielberg klasszikusa sok műkedvelő filmest megihletett, készültek olasz, mexikói, indiai és kínai koppintások is.

Még több cápa!

 

Az egyik elégedetlen néző így összegzett:

Rossz. Nem olyan campes, mint a Sharknado. Nem olyan jó, mint az Örvény. Nem olyan okos, mint A zátony. Nem olyan eredeti, mint a Csalétek."

Sokan a film kétértelmű befejezését kifogásolták, mondván a film oké, csak a finálé lett elbaltázva.

Via: Independent