Rami Malek 40

Mutatjuk, melyek azok a legjobb elérhető filmek és sorozatok, amelyekkel az Oscar-díjas sztárral együtt ünnepelhetjük, hogy május 12-én betöltötte a negyvenet.

Dolittle (2020)

A különc Dr. John Dolittle, Viktória királynő Angliájának híres orvosa és állatorvosa hét éve veszítette el a feleségét. Azóta remeteként él a Dolittle birtok magas falai mögött; társasága csupán egzotikus állatainak seregletéből áll. Ám amikor az ifjú királynő súlyos beteg lesz, Dolittle kénytelen-kelletlen útra kel egy titokzatos sziget felé, hogy megtalálja a gyógymódot. Útja során új erőre kap bátorsága és fürge észjárása, régi ellenfelekkel találkozik és csodálatos lényeket fedez fel. Kalandjaiban segítőtársai is akadnak, hiszen önjelölt ifjú segédje mellett elkíséri őt egy lármás kis állatsereglet is, többek között egy gondterhelt gorilla, egy lelkes, de kelekótya kacsa, egy truccoló strucc, egy jókedvű jegesmedve, valamint egy bakafántos papagáj, aki Dolittle legközelebbi tanácsadója és bizalmasa.

A tévés sugárzáson kívül a film elérhető a Google Play Movies kínálatában – és úgy legalább hallhatjuk is, hogy Malek szólaltatja meg Chee-Chee-t, a gorillát.

Mr. Robot (2015–2019)

A fiatal programozó, Elliot (Rami Malek) nappal biztonsági szakemberként dolgozik, míg az éjszakáit hackerkedéssel és a rossz emberek lekapcsolásával tölti. Az egyik éjszaka internetes támadást észlel az E(vil) Corp ellen. Amikor próbálja kideríteni, hogy ki a felelős a DDoS támadásért, szembekerül a rejtélyes Mr. Robottal (Christian Slater) és annak még különösebb szervezetével.

A sorozat a tévés sugárzásokon kívül elérhető az HBO GO-n, az Amazon Prime-on és a Horizon GO-n is.

Bohém rapszódia (2018)

A Bohém rapszódia a Queen zenéjének és a banda rendkívüli énekesének kirobbanó története. Freddie Mercury fittyet hányt a sztereotípiákra és ellenszegült a konvencióknak, így vált belőle a világ egyik legkedveltebb zenésze. Tanúi lehetünk a zenekar üstökösszerű felemelkedésének, annak, ahogy Mercury féktelen életvitele miatt szembekerül a bandával, majd dicső visszatérésüknek is a Live Aiden, ahol a már súlyos betegséggel küzdő énekessel az élen a rocktörténelem egyik legnagyszerűbb koncertjét adják.

A tévés sugárzásokon kívül a film elérhető az Apple iTunes és a Google Play Movies kínálatában is.

Need for Speed (2014)

A népszerű videójáték alapján készült film főhőse az autószerelő Tobey, aki versenyautókban utazik. Amikor a csőd szélére kerül, vonakodva, de összeáll a gazdag és arrogáns egykori NASCAR-pilótával, Dino Brewsterrel. A fickó azonban átveri, és Tobey ártatlanul rács mögé kerül. Két évvel később szabadul, és bosszút akar állni Dinón. Ehhez kapóra jön a hírhedt De Leon-futam. Ám ahhoz, hogy időben befusson a versenyre, minden akadályt – beleértve a zsarukat és Dino embereit is – le kell küzdenie a keleti parttól a nyugati partig.

A film elérhető a Netflix és az Apple iTunes kínálatában.

Csatahajó (2012)

Azonosítatlan repülő tárgyak közelítették meg a Földet, melyekből leváló egységek csapódtak be a bolygó különböző helyein. Az óceánokban néhány különös tárgy bukkant a felszínre. Az épp hadgyakorlaton résztvevő Hopper hadnagy és társai számára rövid idő után világossá válik, hogy egy idegen inváziós flotta felderítőivel kerültek közelebbi kapcsolatba. Hőseinknek élethalálharcot kell vívniuk az ellenséggel, Hopper pedig hamarosan rádöbben, hogy rangidős tisztként nemcsak a hajó és annak legénysége, hanem az egész világ sorsa az ő kezébe került.

A film elérhető az Amazon Prime és az Apple iTunes kínálatában.

The Pacific – A hős alakulat (2010)

1941. december 7-én Japán hadüzenet nélkül megtámadja az Egyesült Államokat – a Pearl Harborban állomásozó amerikai flottát súlyos veszteség éri. Amerika belép a II. világháborúba. John Basilone őrmester arra készül, hogy kihajóznak és valahol a Csendes-óceánon bevetik a csapatokat a japánok ellen.

A sorozat elérhető az HBO GO-n.

Éjszaka a múzeumban (2006)

Miután megint felsül új zseniális ötletével, Larry, a nagy álmodozó kénytelen éppen karácsony előtt munkát keresni. A Természetrajzi Múzeumba szegődik éjjeliőrnek. Már az első éjszaka elképesztő élményben lesz része: rémülten veszi észre, hogy az őskori szörnyek, vadállatok és történelmi figurák egymás után életre kelnek. Ráadásul a zűrzavaros éjszakát csak az egykori elnök, Theodore Roosevelt segítségével sikerül túlélnie. Ám annak esélye, hogy kirúgják az állásából, és csalódást okoz a kisfiának, megsokszorozza az erejét. Hamarosan pedig egyenesen a múzeum megmentéséért kell harcot indítania.

A film elérhető a Google Play Movies kínálatában.