Reagált a Netflix az elképesztő összegű Szarvasbébi-perre

A Szarvasbébi című sorozatban zaklatóként ábrázolt nő őrült összegre, 170 millió dollárra, forintra átszámítva 62 milliárdra perelte a Netflixet, a streaming óriás reagált az ügyre.

A Netflix - rá egyáltalán nem jellemző módon - kommentálta a Szarvasbébi című sorozatát övező botrányt, nevezetesen azt, hogy a szériában zaklatóként ábrázolt nő, Fiona Harvey (akit a Netflix-verzióban Marthának kereszteltek át, és Jessica Gunning alakította őt) beperelte a Netflixet. 

A streaming óriás egészen eddig hallgatott erről a témáról, de miután Fiona Harvey ügyvédei beadták a kártérítési keresetet, a streaming platform szóvivője ezt nyilatkozta:

Határozottan meg kívánjuk védeni ezt az ügyet, és kiállunk Richard Gadd (a sorozat alkotója és egyben egyik főszereplője, akit a valóságban "Martha" zaklatott - a szerk.) azon joga mellett, hogy elmondhassa a vele történteket.

Egy másik, válaszként is felfogható húzással a Netflix nyilvánossá tette Gunning casting felvételét Martha szerepére. A 80 másodperces klipben Gunning felolvas egy jelenetet a sorozat első epizódjából, amelyben Donny (Gadd) és Martha kávézni megy, és a beszélgetés Martha dühkitörésével végződik:

A Netflix a jelek szerint azzal is igyekszik aláásni Harvey keresetét, hogy megerősítették a show melletti kiállásukat ezzel a videóval - mintha mi sem történt volna.

Mint az korábban már kiderült: a valóságban egy 58 éves skót ügyvédnő, Fiona Harvey saját bevallása szerint számos fenyegetést kapott a Szarvasbébi nézőitől, miután a „foteldetektívek” arra a következtetésre jutottak, hogy ő lehet a sorozatban szereplő zaklató hölgy. Az ügyvédnő Piers Morgan Uncensored című műsorában is megszólalt, nemrégiben pedig

170 millió dollárra (átszámítva 62 milliárd forintra) perelte a Netflixet, amiért a streaming óriás nem védte kellőképpen a személyazonosságát,

és mert a sorozat tönkretette a jó hírnevét, mivel a történetben sugalmazottakkal ellentétben, őt valójában sosem ítélték el jogerősen zaklatásért.

Kitálalt Piers Morgannél a Szarvasbébi zaklatója

Az 58 éves skót ügyvédnő több mindenben is a szöges ellentétét állítja annak, mint amit az általa zaklatott Richard Gadd a Netflix sikersorozatában ábrázolt.

Tovább

(via The Independent)