Woody Allen hazugnak és rosszindulatúnak nevezi az HBO róla szóló dokumentumsorozatát

Az Allen kontra Farrow Dylan Farrow, Allen nevelt lányának szexuális zaklatását dolgozza fel, és a rendező bűnösségére egyértelmű bizonyítékokat ígér.

Már az HBO GO-n is látható az Allen kontra Farrow című négy részes dokumentumsorozat első epizódja, ami Woody Allen szexuális zaklatási ügyét dolgozza fel, és amit Kirby Dick és Amy Ziering rendezők három éven keresztül forgattak, teljes titokban. Az első rész megtekintése után Allen és felesége, Soon-Yi Previn nyilatkozatot adtak ki, amelyben rosszindulatúnak és hazugnak nevezik Dicket és Zieringet.

Ezeket a dokumentumfilmeseket nem érdekelte az igazság. Ehelyett évekig titokban együttműködtek Farrowékkal, hogy összehozzanak egy olyan rosszindulatú munkát, ami tele van valótlansággal. Woodyt és Soon-Yit kevesebb, mint két hónapja keresték meg, és alig kaptak rá időt, hogy válaszoljanak. Ezt természetesen visszautasították. Mint évtizedek óta ismeretes, ezek az állítások határozottan hamisak. Több ügynökség is kivizsgálta, és mind arra jutott, hogy akármit is akarjon Dylan Farrow elhitetni, soha nem történt abúzus. Sajnos nem meglepő, hogy pont az HBO sugározza a filmet – hiszen állandó gyártási megállapodása van Ronan Farrow-val, és üzleti kapcsolatban állnak. Bár ez a silány sikerfilm felhívhatja magára a figyelmet, a tényeken mit sem változtat.

Amit eddig tudni véltél, csak a jéghegy csúcsa

– ezzel a mondattal indítja Dylan Farrow a dokumentumsorozat első epizódját. 

Allen 1981 és 1991 között volt együtt Mia Farrow-val. A színésznőnek előző házasságából három fia született, és örökbefogadott négy dél-koreai, illetve vietnámi gyereket, köztük Soon-Yi Prevint, Allen mostani feleségét. Miután a rendező és Farrow összejöttek, örökbefogadták a csecsemő Dylant, közös fiuk, Ronan pedig utána született.

Dylan 1992-ben állította először, hogy nevelőapja molesztálta, amikor ő mindössze hétéves volt, de a #metoo mozgalom elindulásával kapott igazán nagy reflektorfényt. A szexuális zaklatás vádja kapcsán már korábban is összecsaptak a vélemények: van, aki hihetőnek tartja, míg mások Mia Farrow bosszúját sejtik az ügy mögött.

Az Allen kontra Farrow-t három éven keresztül forgatták titokban, és az alkotók ígérete szerint olyan bizonyítékokat is felmutatnak, amelyek végképp meggyőzik a kétkedőket, hogy Allen bűnös.

(Forrás: The Hollywood Reporter)