Spike Lee vietnami háborús filmet forgatott a Netflixnek, itt az előzetes is hozzá!

A pszichedelikus hangulatú Da 5 Bloodsban négy veterán visszamegy Vietnamba az otthagyott tisztjükért, na meg az elrejtett aranyért.

Spike Lee, a Csuklyások – BlacKkKlansmanért forgatókönyvírói Oscar-díjjal jutalmazott rendező összeállt nemrégiben a Netflix-szel, és a Da 5 Bloods címen futó, új filmjét már a streaming szolgáltatónak készítette el, nem pedig valamelyik nagy hollywoodi filmstúdiónak. A legfrissebb Lee-opus egy vietnami háborús szatíra, amihez kijött a napokban egy sok zenével, archív híradórészletekkel és pszichedelikus vágóképekkel alaposan megpakolt előzetes, amiben ráadásul még Jean Reno is felbukkan! Íme:

Az idősíkokban ide-oda csúszkáló film főszereplője négy vietnami háborús veterán: Paul (Delroy Lindo), Otis (Clarke Peters), Melvin (Isiah Whitlock, Jr.) és Eddie (Norm Lewis). Idős korukra úgy döntenek, visszamennek egykori bevetéseik helyszínére, hátha megtalálják az elveszett szakaszvezetőjüket (akit a korábban játszódó jelenetekben a Bosszúállók-filmek Fekete Párduca, Chadwick Boseman alakít), és azt a temérdek aranykincset, amit annak idején elrejtettek. A csapatot elkíséri az embert próbáló, veszedelmes dzsungelbéli útra Paul aggódó fia (Jonathan Majors) is, aki így első kézből szembesül az addig csak történelemkönyvekből ismert vietnami háború okozta pusztítással, és a máig fájó, traumatikus sebekkel. Netflix-premier: június 12. (via Uproxx)

Forrás: Netflix